Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

У Кролевці збудують сонячну електростанцію інвестори з Німеччини

Дата: 07.04.2019 22:28
Кількість переглядів: 964

Як повідомив на сесії Кролевецької міської ради представник ТОВ “ЗОННЕНЕНЕРГІ” Матвій Петров,  на орендованій у Кролевці земельній ділянці, інвестори з Німеччини збудують сонячну електростанцію на площі 40 гектарів.

Фото без опису

  • “Перші дві черги будівництва ми плануємо завершити ще в 2019 році. Третя черга – у 2020 році. Потужність готової сонячної електростанції буде 15 МВт електроенергії. Працевлаштовано буде 15 робітників із місцевих мешканців. Нашими партнерами є інвестори з Німеччини, а там даний вид енергетики дуже розповсюджений. Дивлячись на вартість класичної електричної енергії, ми вважаємо, що за альтернативними видами енергії – майбутнє”, – розповів представник виконавця.

Не без питань народні обранці прийняли рішення, про виділення земельної ділянки по вул. Лесі Українки в Кролевці у користування товариства. Цікавилися депутати діяльністю підприємства, яке зареєстроване як юридична особа у 2018 році, виконанні умов договору, згідно з яким орендна плата за користування земельною ділянкою становитиме 3% від нормативної грошової оцінки землі, а це близько 900 тисяч гривень в рік. Також депутати міськради запитували про можливість використання енергії, що вироблятиметься на електростанції.

  • “Коли ми були на земельній ділянці, вивчали можливість підключення до існуючих електричних мереж. І це можливо. Але це вже додатково з “Сумиобленерго” будемо спілкуватися, як енергію передати в мережу, в тому числі для того, щоб могло користуватися населення та підприємства”, – говорив Матвій Петров.

За результатами обговорення, депутати підтримали виділення земельної ділянки в оренду ТОВ “ЗОННЕНЕНЕРГІ” по вулиці Лесі Українки, для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств строком на тридцять років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь