A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Нічого не скасовували: чому і як під час карантину потрібно сплачувати за комунальні послуги

Дата: 24.03.2020 16:31
Кількість переглядів: 429

На минулому тижні деякі сайти у мережі поширювали неправдиву інформацію, що у зв'язку з карантином на 2 місяці скасовується плата за комунальні послуги. Ніби такі зміни законодавчо затвердила Верховна Рада. Насправді, інформація спотворена. Але деякі українці, зокрема, і кролевчани, сприйняли її буквально.

Дехто з громадян при отриманні платіжок задає запитання, навіщо їх приносять? Адже все одно оплату за комунальні послуги за березень-квітень скасували, і що це прийняли на законодавчому рівні. Але люди неправильно сприйняли інформацію, це абсолютно не так!

Мова йде про зміни до Закону України про “Про житлово-комунальні послуги”, які справді внесла Верховна Рада.

Зокрема, зазначеним Законом заборонили:

  • нараховувати і стягувати штрафи за несвоєчасну оплату комуналки;
  • “відрізати” послуги ЖКГ, якщо за них не заплатили або заплатили не повністю;
  • примусово виселяти або забирати житло, що належить громадянам, в рахунок боргів за ЖКГ;
  • примусово виселяти за борги по ЖКП з житла, яке належить державі, громадському житловому фонду і житловому фонду соціального призначення.

 Тобто якщо ви раптом не зможете вчасно заплатити комуналку, то вам не треба буде платити пеню,  і через сплату суми платіжки не в повному обсязі  вам не припинять надавати послуги.  Однак обов'язок платити за спожиті послуги Закон не припиняє і не скасовує!

Комунальні служби продовжують працювати у штатному режимі, забезпечують життєдіяльність міста. І якщо мешканці на два місяці припинять оплату послуг, підприємства не матимуть достатніх ресурсів, щоб і надалі якісно і вчасно надавати ці послуги.

- Ми розуміємо, що через ситуацію з карантином треба утриматись від відвідування місць загального користування. Але особистий візит для оплати в наш час не обов’язковий, - зазначають в управлінні ЖКГ Кролевецької міської ради. Наполегливо радимо перейти на оплату онлайн. На сьогодні є широкий вибір сервісів, де можна оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому. Велике прохання до тих, хто уже сплачує онлайн: в особистому кабінеті ви можете зареєструвати кілька адрес і сплатити також комунальні послуги за своїх батьків, бабусь та дідусів, які ще не користуються онлайн-платежами або ще не опанували ці сервіси. Це найкращий спосіб уникнути черг та скупчення людей у відділеннях банків та на пошті.

Звертаємось до рідних і близьких пенсіонерів, осіб похилого віку, маломобільних категорій населення з проханням допомогти вашим бабусям і дідусям, мамам і татам розібратись та оплатити комунальні послуги по можливості без відвідування закладів банків та відділень Укрпошти та зробити це за них.

Сплачуйте за комунальні послуги вчасно. Не допускайте накопичення заборгованості, яку все одно доведеться виплачувати!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь