A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ КОНОТОПСЬКЕ УПРАВЛІННЯ

Дата: 24.04.2020 11:45
Кількість переглядів: 427

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

КОНОТОПСЬКЕ УПРАВЛІННЯ

 

41600, пр. Миру, 2, м. Конотоп; тел. (05447) 6-62-98, факс (05447) 2-32-83

 

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області просить розмістити інформацію для оприлюднення на  Вашому вебсайті:

 

Повідомити про корупційні прояви можна анонімно

Державна податкова служба України повідомляє, що у разі, коли вам стали відомі факти можливих корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією, повідомити про це можна такими способами:  з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: 04053, м. Київ, Львівська пл., 8;  на офіційну електронну адресу Управління з питань запобігання та виявлення корупції upzvk@tax.gov.ua;  засобами телекомунікації, за багатоканальним номером телефону 0 800 501 007, обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «4», з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год., п’ятниця: з 9:00 до 16:45 год. із щоденною перервою з 13:00 до 13:45 год.;  у письмовому вигляді через працівників Управління з питань запобігання та виявлення корупції ДПС;  безпосередньо телефоном працівнику Управління з питань запобігання та виявлення корупції ДПС.

Порядок організації роботи з повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами, в органах Державної податкової служби врегульовано наказом ДПС від 27.02.2020 № 108.

За необхідності за тел.: (044) 247-30-44, 247-35-97 можливо отримати роз’яснення від працівників Управління з питань запобігання та виявлення корупції, які стосуються корупційних правопорушень.

Повідомлення про корупцію може бути здійснено як працівниками податкової служби, так і представниками бізнесу, без зазначення авторства, тобто анонімно з використанням будь-якого каналу зв’язку. Таке анонімне повідомлення про порушення законодавства підлягатиме обов’язковому розгляду, якщо наведена в ньому інформація стосуватиметься конкретної особи та міститиме фактичні дані, які можуть бути перевірені.

 

Реєстрація РРО через приватну частину електронного кабінету

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області повідомляє, що реєстрація РРО здійснюється в податковому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків (глава 2 розд. II «Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги)», затвердженого наказом МФУ від 14.06.2016 № 547).

Для реєстрації РРО суб’єкт господарювання подає до податкового органу заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО (додаток 1 до Порядку № 547). Суб’єкти господарювання, включені до системи подання податкових документів в електронному вигляді, можуть подавати реєстраційні заяви за ф. № 1-РРО в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Реєстраційну заяву за ф. № 1-РРО суб’єкт господарювання може подати через приватну частину електронного кабінету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login. Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється виключно з використанням кваліфікованого електронного підпису.

У розділі «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету необхідно створити документ за формою «J1311401 – Заява про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО».

При заповненні реєстраційної заяви за ф. № 1-РРО у розд. 5 «Сфера застосування відповідно до Державного реєстру РРО» платник обирає потрібну інформацію щодо сфери застосування РРО з довідника в спливаючому вікні за посиланням: «розд. 5 «Сфера застосування відповідно до Державного реєстру РРО»/«Пошук у довіднику»/«код» та «назва» сфери застосування РРО».

 

Надання кваліфікованих електронних довірчих послуг в умовах карантину

З метою забезпечення безперебійного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг (далі – ЕДП) на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусу COVID-19 на території України та дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Інформаційно-довідковий департамент ДПС (далі – Надавач) повідомляє, що надання ЕДП здійснюватиметься лише за попереднім записом та відповідно до графіку роботи ЦОП при ДПІ у м. Сумах.

Звертаємо увагу юридичних осіб, що отримати послуги за одне звернення зможе не більше трьох підписувачів.

         Наголошуємо, отримати ЕДП зможуть тільки ті користувачі, у яких наявні засоби особистого захисту від респіраторних захворювань.

 

Декларуємо спадщину та подарунки

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області нагадує, що продовжується деклараційна кампанія 2020 року. Так, об’єкти спадщини (дарування), що успадковуються членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО), затверджені ст. 174 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Вартість будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення, оподатковується за ставкою ПДФО 5 % (п. 174.2 ст. 174 ПКУ). Отже, фізичні особи – резиденти, які отримують спадщину (подарунок) від фізичної особи – резидента, але не відносяться до членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, сплачують ПДФО за ставкою 5 % від вартості будь-якої спадщини (подарунка).

Об’єкти спадщини, що успадковуються спадкоємцем від спадкодавця – нерезидента, та об’єкти спадщини, що успадковуються спадкоємцем – нерезидентом від спадкодавця – резидента оподатковуються ПДФО за ставкою 18 %.

Фізичні особи, які отримали спадщину, що оподатковується ПДФО за ставкою 5 % та 18 % зобов’язані подати до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними, податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, у якій включити суми таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу й визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та з військового збору.

Слід врахувати, що Законом України від 17 березня 2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» встановлено, що річна декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік, визначена ст. 179 ПКУ, подається до 01 липня 2020 року.

 

«Єдинники» при імпорті сплачують ПДВ без реєстрації

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області нагадує, що для цілей оподаткування платником ПДВ є, зокрема, будь-яка особа, що ввозить товари на митну територію України в обсягах, які підлягають оподаткуванню, та на яку покладається відповідальність за сплату податків у разі переміщення товарів через митний кордон України відповідно до Митного кодексу України.

Норми встановлені п. 180.1 ст. 180 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Якщо особи, не зареєстровані як платники ПДВ, ввозять товари на митну територію України в обсягах, що підлягають оподаткуванню згідно із законом, такі особи сплачують ПДВ під час митного оформлення товарів без реєстрації як платники такого податку (п. 181.2 ст. 181 ПКУ).

Тобто, суб’єкти господарювання – платники єдиного податку, не зареєстровані як платники ПДВ, повинні сплачувати ПДВ при ввезенні (імпорті) товарів на митну територію України під час митного оформлення таких товарів без реєстрації як платники такого податку.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь