A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Про недопущення посіву та вирощування снотворного маку і конопель

Дата: 25.06.2020 17:07
Кількість переглядів: 750

Про недопущення посіву та вирощування снотворного маку і конопель

 

Кролевецьке відділення поліції приймає участь в комплексі оперативно-профілактичних заходів на території Сумської області, спрямованих на попередження та виявлення правопорушень у сфері культивування нарковмісних рослин.

На законодавчому рівні заборонено посів та вирощування снотворного маку і конопель, тому попереджуємо і нагадуємо мешканцям Кролевецької міської об'єднаної територіальної громади про те, що за незаконний посів або вирощування нарковмісних рослин їм загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. 

Фото без опису

 

            Зокрема, згідно з статтею 1062 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин - тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 306 до 1700 грн) з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

          Статтею 310 Кримінального кодексу України визначено, що незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 8500 грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

          Також, згідно з статтею 309 Кримінального кодексу України кримінальна відповідальність настає за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Такі діяння караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

          Крім цього, частиною другою статті 1062 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 510 грн), а на посадових осіб - від тридцяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1190 грн).

          Пам’ятайте! У разі виявлення поліцейськими на городі чи клумбі маку, то таке пояснення як "Посіяла на пиріжки" не захистить Вас від відповідальності за порушення закону!

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь