A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області ІНФОРМУЄ

Дата: 17.07.2020 11:10
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

 

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

КОНОТОПСЬКЕ УПРАВЛІННЯ

 

Фото без опису


 

41600, пр. Миру, 2, м. Конотоп; тел. (05447) 6-62-98, факс (05447) 2-32-83

 

 

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області просить розмістити інформацію для оприлюднення на  Вашому вебсайті:

 

В Конотопському управлінні підведені підсумки Деклараційної кампанії

«За результатами кампанії декларування громадянами доходів отриманих у 2019 році до Конотопського управління ГУ ДПС у Сумській області подано 1062 декларацій про майновий стан та доходи, що на 20 декларацій більше у порівнянні з кампанією обов’язкового декларування, яка проведена в минулому році. Загальна сума задекларованого громадянами та фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність доходу становить 181,0 млн. грн, що на 114,3 млн. грн, більше минулого року, в тому числі від отримання спадщини – 45,0 млн. грн,  отримання інвестиційного прибутку – 0,2 млн. грн, від продажу нерухомого майна – 1,2 млн. грн,  від продажу рухомого майна – 0,2 млн. грн, від здачі в найом нерухомого майна (крім земельних ділянок) - 1,0 млн. гривень», - повідомив начальник Конотопського управління ГУ ДПС у Сумській області Андрій Майданевич.

«Для сплати до бюджету громадянами визначені зобов’язання по податку на доходи фізичних осіб на загальну суму  2,9 млн. грн, та 0,8 млн. грн військового збору.

Не дивлячись на те, що строк подачі декларацій по обов’язковому  декларуванню минув, до кінця року громадяни можуть скористатися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2019 року. На сьогодні вже 138 платників, з наданням адміністративних послуг  Конотопським управлінням, скористалися такою можливістю. Задекларована ними сума податку,  що підлягає поверненню на рахунки платників, складає 433,2 тис. гривень.

Нагадуємо платникам податків, що суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій річній декларації, необхідно сплатити до 1 жовтня 2020 року»- підсумував Андрій Майданевич.

 

Українці  відповідальні та сплачують податки

У першому півріччі 2020 року платники податків сплатили 54,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. У 2019 році цей показник складав 51,2 млрд грн. Тобто порівняно з минулим роком цьогорічний показник більше на 3 млрд грмвень. Про це Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко розповів в інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ». За його словами, зростання відбулося незважаючи на карантинні обмеження .

«Триває робота з платниками. Люди розуміють, що немає де взяти готівку, щоб виплачувати зарплатню «у конвертах». Необхідно нараховувати зарплату, а легкого доступу до готівки немає. Доводиться нараховувати офіційно», – зазначив Олексій Любченко.

Очільник податкової служби також повідомив, що виконання плану з податку на доходи фізичних осіб у червні становило 106 відс., з єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 117,5  відсотків.

«Українці, попри карантин, є відповідальними та сплачують податки», – наголосив Олексій Любченко. За його словами, зростання надходжень фіксується і з податку на додану вартість. У червні 2019 року країна отримала в бюджет 4,6 млрд грн ПДВ, а у 2020 році – 8,5 млрд гривень. Перевиконання складає 4 млрд грн, тобто збільшення  майже в 1,9 раза.

 

Відносини із особою, яка проходить стажування   необхідно оформлювати

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області повідомляє, що відповідно до ст. 48 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) трудові книжки ведуться для студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів, які проходять стажування на підприємстві, установі, організації.

Студентам вищих та учням професійно-технічних навчальних закладів трудова книжка оформлюється не пізніше п’яти днів після початку проходження стажування.

Звертаємо увагу, що стажування без оформлення трудових відносин є порушенням трудового законодавства.

Нормами ст. 265 КЗпП встановлено, що фактичний допуск працівника до роботи без оформлення тягне за собою штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент порушення.

 

Як правильно надсилати письмові звернення

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області повідомляє, що Державна податкова служба України відповідно до Закону України від 02 жовтня 1996 року №393/96-ВР «Про звернення громадян» із змінами (далі – Закон № 393) приймає та опрацьовує звернення громадян незалежно від способу надсилання таких звернень.

Статтею 5 Закону № 393 передбачено право надсилання громадянами письмового звернення з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку. ДПС приймає від громадян електронні звернення на електронну поштову адресу zvernennya_dps@tax.gov.ua. Частиною сьомою ст. 5 Закону № 393 встановлено, що при надсиланні звернення громадянина з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку застосування електронного цифрового підпису не вимагається. При цьому встановлені вимоги до звернення, а саме:  має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Звернення необхідно підписати та зазначити дату. В електронному зверненні також має бути вказано електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь та інші засоби зв’язку з ним.

Враховуючи зазначене, електронне звернення громадянина, надіслане до ДПС без використання електронного підпису, повинно мати вигляд скан-копії або фотокопії з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання (реєстрації). У разі, якщо електронне звернення оформлене без дотримання зазначених вимог, то воно буде повернуто без розгляду через десять днів від дня його надходження.

 

Тестування безкоштовного програмного рішення

Законом України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» ДПС зобов’язано забезпечити безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання під час проведення розрахункових операцій.

Безкоштовне програмне рішення «Програмний реєстратор розрахункових операцій (тестова версія)» пропонується для тестування усім суб’єктам господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Програмне рішення може використовуватись для реєстрації розрахункових операцій та бути встановлене на будь-якому пристрої, що підтримує операційну систему Windows Vista SP2 і вище або Android 4.1 і вище.

Зареєструвати ПРРО можна, використовуючи програмне забезпечення Електронного кабінету. Реєстрація ПРРО здійснюється шляхом подання заяви (форма J/F 1316602), що розміщена за посиланнями: ftp://ftp.sta.gov.ua/reestr_form_zvitnyh_dokymentiv/j1316602.arj.

Реєстрація касира здійснюється шляхом подання повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма J/F 1391801), що розміщене за посиланнями:ftp://ftp.sta.gov.ua/reestr_form_zvitnyh_dokymentiv/j1391801.arj.

У разі виникнення технічних, методологічних запитань необхідно звертатись за телефоном: 0 800 501 007.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь