A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ КОНОТОПСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМУЄ!

Дата: 07.08.2020 14:38
Кількість переглядів: 353

Фото без опису

 

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

КОНОТОПСЬКЕ УПРАВЛІННЯ

 

41600, пр. Миру, 2, м. Конотоп; тел. (05447) 6-62-98,

факс (05447) 2-32-83


 

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області просить розмістити інформацію для оприлюднення на  Вашому вебсайті:

 

За січень-липень 2020 року надходження склали 863,7 млн  гривень

«Конотопським управлінням ГУ ДПС у Сумській області за січень-липень 2020 року забезпечено надходження податків і зборів до зведеного бюджету на загальну суму 863,7 млн гривень. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року додаткові надходження від платників зареєстрованих в Конотопському, Буринському, Кролевецькому та Путивльському районах склали 42,1 млн гривень. Зокрема до державного бюджету за вказаний період надійшло 319,4 млн грн, в тому числі збільшення надходжень на 25,5 млн грн,  місцеві бюджети для своїх потреб отримали 544,3 млн грн, збільшення надходжень на 16,6 млн грн » - повідомив начальник Конотопського управління ГУ ДПС у Сумській області Андрій Майданевич.

«Єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за 7 місяців поточного року зібрано 466,5 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом 2019 року надходження ЄСВ зросли на 17,9 відс., тобто сума надходжень збільшилась на 70,7 гривень.

В розрізі платежів до місцевих бюджетів основним платежем є податок на доходи фізичних осіб, надходження якого забезпечені в загальній сумі 357,6 млн грн, що на 7,7 млн грн більше минулого року. Крім того, в значних розмірах до місцевих бюджетів надійшло плати за землю в загальній сумі 87,3 млн грн., збільшення на 1,1 млн. грн, та  єдиного податку 70,8 млн грн,  збільшення на 4,9 млн гривень. 

Конотопське управління, як структурний підрозділ територіального органу Державної податкової служби, інформує суспільство про необхідність своєчасної сплати податків в повному обсязі. Кожному громадянину України необхідно усвідомити, що податкові надходження є основним джерелом існування нашої держави взагалі та кожної територіальної громади окремо. Без виконання обов’язків по сплаті податків неможливий розвиток України та місцевих громад» - підсумував Андрій Майданевич.

 

Програмні РРО працюють

Державна податкова служба України повідомляє, що з 01.08.2020 суб’єкти господарювання розпочали застосовувати програмні РРО під час здійснення розрахункових операцій. У реєстрі програмних реєстраторів розрахункових операцій станом на 10 годину  01.08.2020 вже було зареєстровано 6,5 тис. ПРРО.

Фіскальний сервер забезпечує фіскалізацію чеків в он-лайн режимі з програмними РРО. Тобто для фіскалізації розрахункових операцій як альтернативу касовим апаратам можна застосовувати програмні РРО, які встановлені на гаджети.

ДПС запропоновані бізнесу безкоштовні програмні РРО, які розміщені на вебпорталі ДПС у відповідному розділі банеру «Програмні РРО» за посиланнями: https://tax.gov.ua/ baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/; https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/ 

Передача даних від ПРРО до фіскального сервера здійснюється засобами комунікацій з використанням кваліфікованого електронного підпису або печатки. Роз’яснення щодо отримання кваліфікованих сертифікатів електронних підписів та печаток для програмних РРО розміщені у відповідному розділі банеру «Програмні РРО» за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/elektronni-dovirchi-poslugi/.

Для надання інформаційної підтримки суб’єктам господарювання, які розпочинають застосовувати програмні РРО, роботу Контакт-центру ДПС подовжено до 20 год. 00 хв. У разі виникнення технічних, методологічних запитань необхідно звертатись за телефоном 0 800 501 007. Зауваження/пропозиції щодо функціоналу Фіскального сервера, його АРІ та безкоштовних ПРРО можна направляти на адресу: prro@tax.gov.ua.

 

Порушили правила застосування РРО – з 01.08.2020 нові штрафні санкції

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області звертає увагу, що законами України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» (далі – Закон №128) та № 129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» запроваджено ряд новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО). Зокрема, Законом № 128 за незастосування РРО або програмних РРО, застосування РРО/програмних РРО з порушенням встановлених законодавством вимог, передбачаються штрафні  санкції.

Звертаємо увагу, що терміни введення нових розмірів штрафів, які планувались з 19.04.2020, Законом України від 17 березня 2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» було перенесено.

Так, тимчасово, штраф у розмірі 10 %(за перше порушення) і 50 %(за наступні порушення) вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) застосовується з 01.08.2020.

З 01.01.2021 розмір штрафу становитиме 100 % і 150 % вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) за перше та наступне порушення відповідно.

 

Порядок декларування зобов’язань з рентної плати за ІІ квартал 2020 року

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області продовжує знайомити змінами, внесені Законом України від 16.01.2020 № 466-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», зокрема, у частині зміни критеріїв застосування ставок Рентної плати (п. 252.20 ст. 252 Кодексу), а також коригуючих коефіцієнтів до них та їх розміру (п. 252.22 ст. 252 Кодексу).

В питаннях Рентної плати з набранням чинності Закону України №466 змінено та уточнено: змінюються ставки рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (чорних металів (крім залізної руди), кольорових та легувальних металів; залізної руди);  уточнюється перелік операцій, до яких застосовуються коригуючі коефіцієнти, що визначаються залежно від виду корисної копалини (мінеральної сировини) та умов її видобування;  змінюються деякі діапазони частот, за які сплачується рентна плата; уточнюються ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, а саме зменшені категорії з 5 до 3 (п. 256.3 ст. 256 Кодексу).

Зважаючи на те, що базовим звітним (податковим) періодом для Рентної плати є календарний квартал (п. 257.1 ст. 257 Кодексу), то декларування податкових зобов’язань з Рентної плати за ІІ квартал 2020 року слід здійснювати шляхом складання окремих додатків 1 до Податкової декларації з рентної плати, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 03.09.2015 № 1051/27496

 

Про строки сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області інформує, що податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується: а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення; б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Норми встановлені п.п. 266.10.1. п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь