A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

По Виноградова відновлюють забутий парк «Дружби»

Дата: 15.08.2020 09:42
Кількість переглядів: 405

Фото без опису

 

Ще до початку двохтисячних зберігав свої обриси парк «Дружби» у Кролевці, про який сьогодні пам’ятають лише місцеві старожили. А в озері там водився числений карась. На риболовлю і відпочинок до даної рекреаційної зони, що поблизу автостанції, збиралися не лише місцеві, тут проводили за розвагами час школярі, що відпочивали у пришкільних таборах і багато молоді. Навіть завзяті автомобілісти з гаражного кооперативу ходили сюди перепочити, а не зносили, як зараз, весь непотріб.

Так і заросла очеретом та будяками славна історія дружби народів, адже закладали основи даного парку люди всіх національностей, з різних країн, що приїздили на відзначення Дня Перемоги до нашого міста. Заросла, але не закінчилася. Група ентузіастів з Кролевця взялася до відновлення «зеленої зони» по вулиці Виноградова.

«Ми вдячні депутатському корпусу міської ради, який підтримав даний проєкт. З міського бюджету було виділено 20 тисяч гривень, але цих грошей не вистачило. Неабиякий вклад в розчищення даної зони зробив керівник газової заправки, підприємець Олексій Стеценко. Також, нас фінансово та організаційно підтримали депутати міської ради Володимир Демченко, Володимир Булах, Віктор Лехман, голова Кролевецької районної ради Віктор Бик та директор комбікормового заводу Олександр Андрущенко. Основні роботи з розчищення були зроблені нашим місцевим підприємцем Іваном Шеремеревичем», – розповіла нашому виданню одна з ініціаторів благоустрію даної території, депутат міськради Ольга Петрова.

За її словами, перший крок в напрямку відновлення парку зробив ще кілька років тому народний депутат України Андрій Деркач, завдяки якому було відремонтовано перші кілометри дороги по Виноградова.

«Сьогодні, коли було розчищено зарослі попід дорогою, стало безпечніше повертатися людям з роботи до дому, адже до цього було надто темно і боязно. Відновили вуличне освітлення на даній ділянці дороги. Плануємо висадити дерева та кущі, провести подальший благоустрій території. Також, у нас є проєкт, що був зроблений завдяки участі наших школярів у Zero Waste School, проте там потрібно вже значне фінансування. Ми зробили перші підготовчі кроки і в подальшому, спільними зусиллями, відновимо функціонал парку «Дружби» для усіх кролевчан та гостей нашого міста», – додала Ольга Іванівна.


Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь