A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Що відомо про коронавірусний рекорд на Кролевеччині?

Дата: 18.08.2020 13:08
Кількість переглядів: 457

Фото без опису

Сьогодні, 18 серпня при голові Кролевецької РДА Наталії Срібранець відбулося засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС щодо загострення ситуації з коронавірусною хворобою у районі. Зокрема, як ми вже повідомляли, за добу було виявлено одразу 16 нових випадків хвороби.

Як повідомили присутні на заході відповідальні особи, джерело зараження визначено – це чоловік, який приїхав у Тулиголове з міста Київ і вже був хворий, потім він повернувся до столиці, де невдовзі помер у столичній лікарні.

Наразі всі 16 нових випадків – це контактні особи чоловіка, з яких 11 – з с. Тулиголове, 3 – Кролевець та 2 – с. Бистрик. Наразі у селах та по місту, де були виявлені випадки Covid-19, проводяться епідеміологічні розслідування, встановлюються контактні особи захворілих. Всі вони будуть обстежені методом ПЛР в обласному лабораторному центрі, наразі проводиться забір матеріалів на дослідження. Медичні працівники діють згідно протоколів і опитують захворілих та їх контактних осіб, встановлюють ланцюг зараження, якщо якась людина потрапить під підозру, з нею зв’яжеться лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги і вона буде обстежена. Поки ж отримають результати досліджень, контактні особи перебуватимуть на самоізоляції, дотримання якої будуть відслідковувати правоохоронці.

Районна влада звертається до громадян бути свідомими і дотримуватися встановлених протиепідемічних обмежень, зокрема у громадських місцях потрібно носити маску, не гребувати дезінфекцією та миттям рук, не піддавати небезпеці себе та своїх рідних. Суб’єкти господарювання мають забезпечити неухильне дотримання встановлених обмежень у закладах торгівлі.

Також було наголошено, що завтра у районі відзначають свято Спаса, зокрема це є храмовим святом у селі Тулиголове та у мікрорайоні Гончарівка в Кролевці. Святкувати не заборонено, але потрібно дотримуватися усіх вимог, які передбачені відповідною постановою Уряду, якщо ж організатори не зможуть забезпечити їх виконання, то масовий захід проводити не допустимо. Також, мешканцям населених пунктів, де були виявлені випадки коронавірусу, варто відмовитися від прийому гостей, адже кількість безсимптомних хворих зачно збільшилася, що може нести загрозу зараження іншим.

Нагадаємо, якщо у вас з’явилися симптоми респіраторно-вірусного захворювання, одразу потрібно звернутися до свого сімейного лікаря і він розповість вам про подальші дії, адже сьогодні в Кролевці і на Сумщині, зокрема, встановлені коронавірусні рекорди. Також, за добу троє людей померли від Сovid-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь