A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Мешканці Кролевеччини будуть обирати депутатів у раду громади у трьох виборчих округах

Дата: 04.09.2020 08:19
Кількість переглядів: 5136

Фото без опису

Сьогодні, 4 вересня відбулося засідання територіальної виборчої комісії на якому розглядалося єдине питання – розподіл округів в межах об’єднаної громади (всього колишнього Кролевецького району).

“Питання розподілу округів важливе не лише для мешканців Кролевеччини, а в першу чергу для політичних сил, які будуть делегувати своїх представників до місцевої ради. Ми працюємо в рамках закону і згідно з новим виборчим Кодексом Кролевеччину було розділено на три виборчі округи. Згідно до Закону про вибори, який говорить про те, що наш край входить до кількісного складу, де виборців, що можуть взяти участь у голосуванні від 10 до 30 тисяч, то у разі створення двох округів ми втратимо одного депутата, адже в кожному окрузі може бути висунуто від 5 до 12 кандидатів. Якщо поділити на два округи, то ми отримуємо 24 депутати, один – незалежний, то одного депутата ми втрачаємо, тож і було вирішено поділити Кролевеччину на три округи”, – розповіла голова територіальної виборчої комісії Людмила Меняйло.

Тобто, до майбутньої Кролевецької міської ради або ж ради об’єднаної громади, яка визначена в межах колишнього Кролевецького району, буде обрано 26 депутатів. Округів в межах району – 3. Загальна кількість виборців 28 377 чоловік. У розрізі округів кількість виборців: № 1 – 9199, № 2 – 10002, № 3 – 9175 чоловік.

Округ № 1: мікрорайон Андріївка, ЗОШ №3, ЗОШ №1, центр зайнятості, мікрорайон Подолове, Алтинівка, Лапшине, Майорівка, Спаське, Любитове, Обтівська ЗОШ, ТОВ “Десна” (Обтове), Реутинці, Добротове.

Округ № 2: ЗОШ № 5, НВК №4, НВК №8, Спортклуб, Підлітковий клуб, Бистрик, Білогриве, Гречкине, Грузьке, Дубовичі, Тулиголове, Ярове, Ярославець.

Округ № 3: ВПУ-23, Дитяча школа мистецтв, ЗОШ № 2, Лісгосп, БДЮ, Буйвалове, Зазірки, Камінь, Мутин, Божок, Локня, Литвиновичі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь