A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Інформація Головного управління ДПС у Сумській області

Дата: 04.11.2020 09:42
Кількість переглядів: 1608

Фото без опису

 

 

 

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

 

Інформація Головного управління ДПС у Сумській області для оприлюднення на  Вашому вебсайті:

 

У країні заробітну плату отримують лише 11,6 млн осіб

На сьогодні в Україні заробітну платну отримують лише 11,6 млн осіб, з яких 2,1 млн – пенсіонери. Тобто 9,5 млн осіб утримують всю країну. Про це в інтерв’ю виданню «Новое время» заявив Голова ДПС Олексій Любченко.

Очільник ДПС розповів, що у Державному реєстрі фізичних осіб нараховується 44,1 млн осіб, з яких 37,6 млн – це громадяни, які перебувають на підконтрольній території України. Доходи, як свідчить статистика 2019 року, отримували 19,7 млн громадян, тобто 45 выдсотків.

«У нас економічно активне населення за класифікацією ООН (а це – 15-70 років) – близько 34,6 млн. З цієї категорії податкова не бачить на своїй карті України 5,6 млн осіб протягом останніх десяти років», – підкреслив Олексій Любченко.

На думку очільника податкової вирішити це питання можна за рахунок прив’язки декларування до механізму виборчого права та бюджетного процесу.

«Чому нам формують політику ті, хто десять років не сплачує податки. Людина ходить, голосує. Я проти. Це моя громадянська позиція. Хочеш користуватися соціальними стандартами? Плати податки – і користуйся. Чому 11,6 млн осіб працюють сплачують податки, ще 1,8 млн зайняли активну позицію та стали підприємцями, а мільйони людей навіть не подумали про роботу, не кажучи вже про податки», – наголосив Олексій Любченко.

 

Кількість зареєстрованих ПРРО вже сягнула 42 тисяч

На сьогодні 1959 суб’єктів зареєстрували 42 тис. ПРРО, для реєстрації до фіскального серверу передано близько 40 млн чеків. З них 80 % – це фізособи-підприємці. Апаратних РРО зареєстровано близько 300 тис.

«Середньомісячний загальний чек – майже 100 млрд грн – за рік ми бачимо 1,2 трлн грн. кінцевого споживання. Однак по факту кінцеве споживання – 4 трлн грн. Тобто його фіскалізовано трохи більше 25 %. Де податки? Адже ПДВ – це податок на кінцеве споживання», – наголосив Олексій Любченко. 

Очільник ДПС вважає, що необхідно впроваджувати повну фіскалізацію товарів, які належать до групи ризику. Мова йде, зокрема, про торгівлю побутовою технікою, ліками, ювелірними виробами. Фіскалізованою має бути й інтернет-торгівля.

«Чек обов’язково по закону має бути. Питання – хто його видає. Його можуть в посилку вкласти, але він обов’язковий, інакше товар не вдасться замінити. По-перше, це захист споживача», – впевнений Голова ДПС.

 

ДПС запускає новий сервіс «infoTAX»

Пресслужба Державної податкової служби України повідомила, що з листопада Державна податкова служба України запускає новий електронний сервіс – «infoTAX». Про це повідомив Голова ДПС Олексій Любченко під час спільного брифінгу з Віце-прем’єр-міністром – Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

На першому етапі роботи цього сервісу платники за допомогою месенджерів Telegram, Viber матимуть можливість отримувати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків.

На другому етапі – передбачено предзаповнення звітності для платників єдиного податку, перехід до сплати податків у «два кліки», оповіщення про виникнення податкового боргу.

Доступ до нового сервісу буде надійно захищено та відбуватиметься через обов’язкову ідентифікацію особи за допомогою ID-банкінгу або кваліфікованого електронного підпису, який на сьогодні можна отримати не виходячи з дому.

В подальшому вказаний сервіс буде інтегровано з Порталом Дія.

 

Як отримати електронні довірчі послуги в органі ДПС

Платник податків може звернутись до будь-якого відокремленого пункту реєстрації користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – КН ЕДП ІДД ДПС) для отримання електронних довірчих послуг.   При цьому ідентифікація фізичної особи  здійснюється за умови її особистої присутності.

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків, що ознайомитись з інформацією щодо режиму роботи, розміщення пунктів обслуговування (відокремлених пунктів реєстрації) користувачів Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС та переліком документів, необхідних для отримання ЕДП можна на офіційному інформаційному ресурсі КН ЕДП ІДД ДПС (www.acskidd.gov.ua) за посиланням Головна/«Контакти»/«Пункти обслуговування» або Головна/«Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО»/«Пункти обслуговування».

 Платники податків Сумщини можуть отримати вищезазначені послуги у Центрі обслуговування платників податків у місті Сумах за адресою: Покровська площа 7. Звертаємо увагу, що з метою забезпечення надання кваліфікованих електронних довірчих послуг на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусу COVID-19 на території України, КН ЕДП ІДД ДПС здійснює надання електронних довірчих послуг лише за попереднім записом до відповідного відокремленого пункту реєстрації.

  У місті Сумах записатися на визначену годину, яка влаштує платника податків, можна за номером телефону 70-17-95.

 

Оскарження нарахованої пені

Головне управління ДПС у Сумській області повідомляє, що пеня – сума коштів у вигляді відсотків, нарахована на суми грошових зобов’язань у встановлених Податковим кодексом України (далі – ПКУ) випадках та не сплачена у встановлені законодавством строки. Згідно з абзацом першим п. 1 глави 1 розділу ІІ Порядку ведення органами Державної фіскальної служби України оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 07.04.2016 № 422 (далі – Порядок № 422), визначено, що з метою обліку нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску органами ДПС відкриваються інтегровані картки платника (далі – ІКП) за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками.

Правила нарахування та погашення пені за несвоєчасно сплачені суми платежів, що контролюються органами ДПС, визначені главою 7 розділу ІІІ Порядку № 422 та ст. 129 ПКУ.

ПКУ не передбачено порядок оскарження нарахованих в ІКП сум пені, яка не зазначена в податкових повідомленнях-рішеннях. При цьому, платник податків відповідно до Закону України «Про звернення громадян» може звернутися до контролюючого органу щодо отримання роз’яснення стосовно  нарахування пені.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь