A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Інформація Головного управління ДПС у Сумській області

Дата: 04.01.2021 17:06
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

 

Фото без опису

 

Інформація Головного управління ДПС у Сумській області для оприлюднення на  Вашому вебсайті:

 

Головне управління ДПС у Сумській області у складі єдиної юридичної особи 

Повідомляємо, що з 1 січня 2021 року Головне управління ДПС у Сумській  області розпочне свою роботу у складі єдиної юридичної особи Державної податкової служби України, як її відокремлений підрозділ.

Голова ДПС Олексій Любченко зазначає, що зроблено заключний крок щодо забезпечення функціонування ДПС у форматі єдиної юридичної особи та виконано одну з пріоритетних задач, яка була визначена для ДПС низкою рішень Уряду та структурним маяком Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ. З 1 січня 2021о року ДПС починає функціонувати як єдина юридична особа.

Нагадаємо, що на виконання Указу Президента України від 08 листопада 2019 року № 837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» Кабінетом Міністрів України 30 вересня 2020 року прийнято постанову № 893 «Деякі питання територіальних органів Державної податкової служби», відповідно до якої було прийнято рішення про ліквідацію як юридичних осіб публічного права територіальних органів ДПС та надано завдання ДПС щодо створення її територіальних органів як відокремлених підрозділів Служби.

Закликаємо платників податків отримувати інформацію з першоджерел про можливості  спілкування з податковою онлайн, про зміни податкового законодавства та роз'яснення фахівців. Це офіційні сторінки податкової  https://tax.gov.ua/ та відповідно Головного управління ДПС у Сумській області https://sumy.tax.gov.ua/. Податкова представлена практично у всіх соціальних мережах: Фейсбук, Телеграм-канал, Ютуб, Твіттер

 

До уваги фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку

З 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1  січня податкового (звітного) року (1 320000 грн), незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

 

До уваги фізичних осіб - підприємців –єдиного податку першої групи

Фізичні особи - підприємці – платники єдиного податку першої групи за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року звільнені від сплати єдиного податку (крім випадків порушення такими платниками встановлених главою 1 розділу XIV Податкового кодексу України умов застосування першої групи платників єдиного податку).

Тобто у вказаних періодах податкові органи не будуть здійснювати нарахування єдиного податку для зареєстрованих фізичних осіб – підприємців -  платників єдиного податку першої групи.

При цьому ставки єдиного податку для першої групи платників єдиного податку, встановлені у порядку, визначеному п. 293.2 ст. 293 ПКУ, за такі періоди не застосовуються (п. 529 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ).

 

До уваги фізичних осіб - підприємців

З 1 січня 2021 року згідно з п.296.1 ст. 296 Податкового кодексу України для фізичних осіб - підприємців – платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, передбачено ведення обліку у довільній формі шляхом  помісячного відображення отриманих доходів.

Для фізичних осіб - підприємців – платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, передбачено ведення обліку у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів та витрат.

При цьому визначено, що облік доходів і витрат може вестися за власним рішенням платників єдиного податку в паперовому та/або електронному вигляді в довільній формі.

Водночас зазначаємо, що за бажанням платники першої – третьої груп єдиного податку можуть продовжувати вести облік доходів у книгах за попередньо  визначеними формами.

Також повідомляємо, що реєстрацію книг у контролюючих органах  з 01.01.2021 на підставі внесених змін наказом Міністерства фінансів України від 26 листопада № 728 «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 579», який зареєстровано в Міністерстві  юстиції  України № 1240/35523 від 11 грудня 2020 року, скасовано.

 

З 1 січня 2021 року відкриваються нові бюджетні рахунки для сплати податків

З 1 січня 2021 року вводяться в дію нові бюджетні рахунки для сплати податків.

Інформація щодо реквізитів бюджетних рахунків розміщена на субсайтах територіальних органів ДПС в рубриці «Бюджетні рахунки», а також в Центрах обслуговування платників.

Звертаємо увагу, що кошти, сплачені платниками на старі бюджетні рахунки, з 1 січня 2021 року не будуть зараховуватися Казначейством до бюджету та повертатимуться платникам як нез’ясовані платежі.

 

Запровадження єдиного рахунку для сплати податків

З 1 січня 2021 року запроваджується єдиний рахунок для сплати податків. Щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити три простих кроки.

Перший – через Електронний кабінет подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» за формою J/F 1307001.

Другий – отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

Третій – надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів  єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.

Платники, які не подали Повідомлення за формою J/F 1307001, продовжують сплачувати платежі безпосередньо на бюджетні/не бюджетні рахунки.

Звертаємо увагу, що відмовитися від використання єдиного рахунку можна буде з 1 січня 2021  року.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь