A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

До уваги кролевчан: За відсутність засобів індивідуального захисту у відвідувачів та персоналу штрафуватимуть власників

Дата: 15.01.2021 09:04
Кількість переглядів: 568

Фото без опису

Вчора, 14 січня в Україні набув чинності прийнятий у грудні закон про введення штрафів для юридичних та фізичних осіб за відсутність масок у клієнтів і персоналу. Закон був опублікований в офіційному виданні "Голос України" напередодні, 13 січня. 

Згідно документу, на юридичних та фізичних осіб, які допустили громадян у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання та/або за відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення) юридична особа, фізична особа — підприємець сплачують штраф.

Сума штрафу – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 грн до 5100 грн). 

Також, за обслуговування споживачів у період дії карантину працівниками суб’єктів господарювання та/або безпосередньо фізичною особою-підприємцем без вдягнутих засобів індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, юридична особа, фізична особа-підприємець також сплачують штраф у тому ж розмірі.

Нагадаємо, в Україні вже працюють штрафи і для самих порушників маскового режиму - громадян. Їх передбачає закон, який вступив в силу ще з 21 листопада.

У цьому випадку штраф становить від 170 до 255 грн. Його повинні платити самі громадяни, які перебувають в громадському місці без засобів захисту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь