A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Віктор Лехман: «Героїзм захисників Донецького аеропорту – «кіборгів» дав додатковий поштовх кожному з нас зрозуміти і осмислити, що не дивлячись на міць противника, перемагають лише сильні духом, нескорені, ті, за ким правда»

Дата: 16.01.2021 10:05
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

Сьогодні, 16 січня, в Україні відзначають День пам’яті «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. Протягом 242 днів з неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю українські військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери тримали оборону ДАПу.

«Кіборгами» нескорених українців назвав сам ворог. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах.

За весь час оборони Донецького аеропорту загинуло понад 100 українських військових, близько 440 зазнали поранень. Багатьох із них відзначено державними нагородами, деяких, на жаль, посмертно.

«Ми маємо шанувати пам’ять наших героїв, які відійшли у вічність захищаючи незалежність України. Вони витримали – не витримав бетон! Всім чоловікам та жінкам, які захищають нашу державність на сході вічна шана і слава, безмежна вдячність від кожного з нас. Особливі слова вдячності кролевчанам, які прославилися своїм героїзмом в боях, які несуть свою почесну місію на фронті нашої перемоги, кожного дня обороняючи мирне небо над нашими головами», - сказав Кролевецький міський голова Віктор Лехман.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь