Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Віктор Лехман: «Європейські практики місцевого самоврядування, зокрема у контексті розробки Статуту територіальної громади, сприятимуть демократичному розвитку Кролевеччини»

Дата: 16.01.2021 16:56
Кількість переглядів: 775

Фото без опису
Кролевецький міський голова Віктор Лехман та секретар міської ради Сергій Козинець взяли участь у онлайн-зустрічі з національними експертами Ради Європи Олексієм Коваленком та Максимом Лукінюком щодо надання підтримки у розробці та ухваленні у 2021 році Статуту територіальної громади, положень, які регулюють інструменти громадської участі.

Як було наголошено під час засідання, Статут територіальної громади юридично оформлює об'єднання жителів міста в територіальну громаду з урахуванням історичних, культурних і соціально-економічних особливостей, установлює систему, структуру, повноваження органів місцевого самоврядування, територіальну, правову і матеріально-фінансову основи діяльності територіальної громади як первинного суб'єкта місцевого самоврядування.

«Опираючись на досвід та стандарти Ради Європи, та з огляду на пріоритетність активного застосування Кролевецькою міською радою інноваційних інструментів і практик у процесі прийняття рішень, за сприяння національних експертів Ради Європи, Кролевецька громада матиме дієвий Статут, який охопить інтереси, особливості та бачення всіх її мешканців», - зауважив Віктор Лехман.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь