Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Депутати постійної комісії з питань ЖКГ погодили звільнення орендарів від сплати орендої плати у зв’язку з локдауном та рекомендували до розгляду на сесії інші важливі питання

Дата: 28.01.2021 10:58
Кількість переглядів: 906

Фото без опису
У рамках підготовки до другого пленарного засідання третьої сесії Кролевецької міської ради восьмого скликання, яка відбудеться 29 січня, постійна депутатська комісія з питань будівництва, промисловості, житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту, зв’язку, розвитку підприємництва, інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, управління комунальною власністю (голова Євген ТРИГУБ) зібралася на засідання. Присутні були 5 із 6 депутатів, що входять до її складу.

Також, до розгляду питань долучилися заступник Кролевецького міського голови Олег ШПРИНДЕЛЬ, начальник відділу комунального майна Управління ЖКГ, будівництва та комунальної власності Людмила ГОРОХ та начальник відділу будівництва і житлово-комунального господарства управління ЖКГ Кролевецької міської ради Андрій ПЕТРЕНКО, працівники профільних відділів.

Одним із найголовніших питань, що розглянули на комісії депутати – це численні звернення від орендарів комунального майна щодо звільнення їх від орендної плати, адже у період локдауну, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби Covid-19, вони не здійснювали свою діяльність (торгівля не продовольчими товарами тощо). Депутати погодили даний проєкт рішення і рекомендували розглянути його на сесії міської ради. У свою чергу, голова комісії Євген Тригуб запропонував звернутися до інших суб’єктів господарювання, що здають в оренду приміщення чи торгові площі, з тим, щоб вони пішли на зустріч підприємцям та зменшили чи звільнили від орендної плати людей, що не працювали у період посилених карантинних обмежень.

У зв’язку з ліквідацією управління ЖКГ, будівництва та комунальної власноссті було погоджено ряд рішень, щоб привести у відповідність цільови Програми, передачу майна та інші організаційні питання.

Також, у контексті завершення реформи децентралізації на Кролевеччині та створення обслуговуючих кооперативів у селах району, їх потрібно прийняти до спільної власності територіальної громади, в особі Кролевецької міської ради. Процедурне рішення було погоджене депутатами, а заступник Кролевецького міського голова Олег Шприндель зазначив, що робота зі створення кооперативів у селах району буде продовжена, адже цього потребує населення для забезпечення його життєдіяльності.

Депутати комісії з ЖКГ рекомендували на сесії прийняти проєкт рішення щодо списання з балансу територіального центру соціального обслуговування Кролевецької міської ради двох автомобілів ЗАЗ, які не підлягають використанню та ремонту.

Погодили депутати і укладання договорів пайової участі із двома забудовниками у місті Кролевець, один з яких проводить реконструкцію магазину «Промислові товари», а інший – будує магазин з офісними приміщеннями. Це поповнить місцевий бюджет на понад 5,5 тисяч гривень.

В інших питаннях, які не стосувалися підготовки до засідання сесії, депутати комісії з ЖКГ заслухали директора Кролевецького УВП УТОС Юрія КЛИМОВА щодо використання квартир, що на пільгових умовах були передані у користування людям з порушенням зору, що працюють на підприємстві. Комісійно було вирішено в лютому провести інспекційну перевірку з дотримання даних вимог і не допущення використання майна громади в інших цілях.

Слідкуйте за новинами на каналі: https://t.me/kroleveckagromada_info 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь