A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Наталія КІЯШКО: за січень  податковий борг скорочено на 217,3 млн гривень

Дата: 11.02.2021 15:12
Кількість переглядів: 2121

Фото без опису

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що станом на 01 лютого 2021 року  загальна сума податкового боргу на Сумщині становить 927,2 млн гривень.

За січень 2021 року податковий борг  скорочено на 217,3 млн гривень.

Кількість боржників юридичних осіб значно менша кількості фізичних осіб, хоча сума їх боргу, навпаки, значно вища. Так,  1,4 тис. юридичних осіб заборгували бюджетам 825,0 млн грн, а 12,9 тис. фізичних осіб (ФОП та громадян)  - 102,2 млн гривень.

Протягом  січня 2021 року до зведеного бюджету забезпечено 3,6 млн грн надходжень в рахунок погашення боргу, в т.ч. до державного бюджету –  2,6 млн грн, до місцевих бюджетів – 1,0 млн гривень.

Сума боргів зі сплати податків до бюджетів територіальних громад та місцевих бюджетів Сумщини станом на 1 лютого 2021 року складає  475,2 млн гривень.

Це ті кошти, що місцеві громади могли б витратити на розвиток соціальної сфери та інфраструктури, проте вони втрачають таку можливість.

Незважаючи на проведення всього комплексу заходів, питання погашення боргів перед місцевими бюджетами, серед інших, залишається найбільш актуальним.

Звертаємо увагу боржників на те, що Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072 - ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» прийняті зміни, спрямовані на підтримку платників податків, які зазнають суттєвих втрат внаслідок встановлених Урядом обмежувальних протиепідеміологічних заходів, недопущення виникнення та зростання податкового боргу.

Законом передбачена можливість відстрочити до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу платників податків – фізичних осіб, зокрема самозайнятих осіб, що в загальній сумі не перевищує 6 800 гривень.

Детальніше про законодавчі зміни за посилання https://cutt.ly/hjs6GG1

Щоб не опинитися серед платників до яких застосовуються заходи   примусового стягнення, радимо усім боржникам терміново провести звірку та погасити заборгованість.

Інформацію з даного питання також можна отримати в управлінні по роботі з податковим  боргом Головного управління ДПС у Сумській області за телефоном (0542)770762.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь