A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

НАТАЛІЯ КІЯШКО: ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ СУМЩИНИ НАДІЙШЛО МАЙЖЕ 512 МЛН ГРИВЕНЬ

Дата: 16.02.2021 16:45
Кількість переглядів: 2234

Фото без опису

Начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталія КІЯШКО надає коментар для ЗМІ Сумщини щодо надходжень до місцевих бюджетів.

На сьогодні пріоритетними напрямами роботи податкової служби Сумщини є якісне адміністрування податків та стабільне наповнення місцевих бюджетів. Налагоджується  ефективна співпраця з органами місцевого самоврядування та іншими органами влади задля пошуку додаткових джерел податкових надходжень, зокрема, це повна інвентаризація об’єктів оподаткування наявного нерухомого майна та земельних ділянок, виявлення нелегальних робітників та їх офіційне працевлаштування.

У січні 2021 року місцеві бюджети  Сумщини  отримали 511,8  млн грн податків та зборів. Ця сума перевищує відповідний показник 2020 року на 0,4 відсотка,  що у гривневому еквіваленті складає 2,2 млн гривень.

Основну питому вагу у розрізі платежів забезпечують надходження зі сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного податку. Так, до місцевих скарбниць надійшло 326,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб,  що на 23,6 млн грн більше ніж у січні 2020 року. Платники єдиного податку області перерахували 91,1 млн гривень. Третє місце за показником надходжень посідає податок на майно в частині  плати за землю – землевласники та землекористувачі сплатили 53,5 млн гривень.

Також, від суб’єктів господарювання  які продають підакцизні товари надійшло до місцевих скарбниць 13,9 млн грн акцизного податку.

Крім того, місцеві бюджети області отримали 8,8 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та рентної плати за користування надрами – 10,8 млн гривень.

Одним з основних факторів, що негативно впливають на наповнення бюджету фінансовими ресурсами, нажаль залишається таке явище, як ухилення від сплати податків. Підвищення сумлінного ставлення платників податків до обов'язку зі сплати податків – надійний шлях до розвинутого громадянського суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь