A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

На Кролевеччині вшанували пам’ять Генія української нації Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 09.03.2021 16:35
Кількість переглядів: 607

Фото без опису

 

          Сьогодні, 9 березня, з нагоди 207-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка міський голова Віктор ЛЕХМАН та заступник міського голови Вячеслав ЖОВТЯ вшанували пам’ять великого Кобзаря покладанням квітів до пам’ятника поета.

          Кролевчани бережуть пам'ять про Генія української нації Тараса Шевченка, який не один раз бував в нашому місті. Щороку на Кролевеччині проводяться літературні свята, конкурси читців присвячені пам’яті Т.Шевченка, мітинги біля пам'ятника Кобзареві.

          Цого року, у зв’язку із збільшенням захворюваності на корона вірусну хворобу COVID-19,  посиленням проведення жорстких карантинних та протиепідемічних заходів, конкурс читців Кролевецької міської територіальної громади, присвячений пам’яті  Тараса Григоровича Шевченка відбувся онлайн на сторінці @Кролевеччина Культурна в соціальних мережах. 

         Тараса Григоровича Шевченка знає весь світ. Його поезію перекладено більш ніж ста мовами світу. Один із 300 кратерів Меркурія отримав ім’я Тараса Григоровича. Діаметр кратера Т. Г. Шевченко – 137 кілометрів. 1384 пам’ятники Кобзареві встановлено на території від Бразилії до Китаю. Більшість — 1256, розташовані на території України, майже півтори сотні розмістились у 35 країнах. Нині в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка.

За своє коротке життя, а прожив він чимало, 47 років і один день, Шевченко сповна наситився стражданнями, але він не міг не жадати того, до чого прагнемо всі ми - життя і свобода, самореалізація і благополуччя, мир і повага, прості людські цінності. Його творчість це його душа, в ньому він був чесний і добрий, ярий і нескінченно багатий.

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна, і народ український, який пам’ятає його заповітні слова:

І мене в сім’ї  великій,

В сім’ї вольній, новій

Не забудьте пом’янути

Незлим тихим словом.

 

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь