A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ВИРУБКУ ЛІСУ- ПРИПИНЕНО!

Дата: 16.03.2021 18:29
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

Сьогодні, міський голова Віктор Лехман провів оперативну нараду з нагального питання - вирубки лісонасаджень в районі урочища «Гайовий став».На нараді були присутні: заступник міського голови Олег Шприндель, керівник ДП «Кролевецький Агролісгосп» Дмитро Бочаров, депутат Кролевецької міської ради Володимир Демченко, спеціалісти з юридичних та земельних питань Кролевецької міської ради.  Позицію громадськості озвучив Олег Гаранько.

 Керівник Кролевецького агролісгоспу доповів, що вирубка дерев проводилася в рамках планових заходів, з метою поліпшення благоустрою та санітарного стану лісонасаджень урочища «Гайовий став». Проте, попередження про санітарну вирубку лісу надійшло в кінці минулого року, але конткретна дата початку робіт по спилюванню вражених шкідниками дерев – не була зазначена. Тому, міська рада своєчасно не повідомила громадськість, жителів мікрорайону про початок проведення даних робіт.

Міський голова Віктор Лехман наголосив, що незважаючи на той факт, що міська рада не має юридичних повноважень втручатись в роботу підприємств лісової галузі, але міська рада та її депутатський корпус докладуть всіх зусиль, щоб вибіркові санітарні рубки, які заплпновані в цьому році в межах населених пунктів територіальної громади відбувались тільки з дотриманням громадського контролю з боку старост, депутатів міської ради та працівників профільних служб з наданням термінів та прив’язки до місця проведення робіт.  А правову оцінку вчиненого факту нададуть правоохоронні органи, які на сьогодні вже проводять перевірку. Також, міський голова висловив вдячність небайдужим жителям громади за активну громадську позицію в питанні захисту екології та збереження лісових насаджень.

За результами обговорення були прийняті такі рішення: вирубку лісонасаджень в районі урочища «Гайовий став» припинити; створити комісію за участі представників ДП «Кролевецький Агролісгосп», працівників виконкому, депутатів міської ради та представників громадськості; провести виїздне засідання комісії на місці вирубки, оцінити можливий негативний вплив на довкілля та шляхи їх усунення; всебічно інформувати громадськість про перебіг подій з даного питання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь