Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

На Сумщині СБУ викрила чергового антиукраїнського інтернет-агітатора

Дата: 02.04.2021 15:53
Кількість переглядів: 415

Фото без опису

На Сумщині кіберфахівці спецслужби припинили незаконну діяльність мешканця Конотопа, який поширював в Інтернеті матеріали щодо повалення  конституційного ладу, захоплення державної влади та зміни меж території України.

За даними досудового слідства, прибічник «руського миру» отримував деструктивний контент від своїх контактів, з якими підтримував зв'язок через заборононену в Україні соцмережу, а також у тематичних спільнотах антиукраїнського спрямування.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта  правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, смартфон та sim-картку, які містять докази його  протиправної діяльності.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 та ч. 2 ст. 109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття інтернет-агітатора проводились співробітниками Управління Служби безпеки України в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

З початку року СБУ на Сумщині викрила двох інтернет-агітаторів, матеріали стосовно ще двох прибічників «руського миру» направлено до суду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь