Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ СХВАЛИВ ПОСТАНОВУ «ПРО ДОДАТКОВІ ЗАХОДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ВИПЛАТИ І ДОСТАВКИ ПЕНСІЙ ТА ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ ЗА МІСЦЕМ ФАКТИЧНОГО ПРОЖИВАННЯ ОДЕРЖУВАЧІВ У МЕЖАХ УКРАЇНИ».

Дата: 19.04.2021 11:21
Кількість переглядів: 864

Фото без опису

     Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації. Постановою передбачено, що з 1 вересня 2021 року виплата пенсій та грошової допомоги здійснюватиметься через поточні рахунки уповноважених банків для всіх одержувачів, крім: - людей з інвалідністю І групи, - осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду, - осіб, які досягли 80-річного віку, - одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

     Особи з вищезазначених категорій отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через надавача послуг з виплати та доставки пенсій, грошової допомоги за місцем проживання одержувачів, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених. Звертаємо увагу одержувачів державних допомог, пільг та житлової субсидії, які ще не обрали собі уповноважений банк, про необхідність це зробити до 1 вересня 2021 року.

     У разі, якщо до 1 вересня 2021 року одержувач не визначить для себе уповноважений банк, то рахунок йому (крім осіб з окремих категорій, зазначених вище) буде відкрито в уповноваженому банку, визначеному Кабінетом Міністрів України, за зверненням органів Пенсійного фонду України або органів соціального захисту. Людина зможе в будь-який момент змінити уповноважений банк за власним бажанням.

     Уповноважені банки за бажанням одержувачів надаватимуть послуги з виплати пенсій та грошових допомог з доставкою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь