A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

У МУЗЕЇ КРОЛЕВЕЦЬКОГО ТКАЦТВА ПРОЙШЛА УНІКАЛЬНА ВИСТАВКА

Дата: 17.05.2021 14:13
Кількість переглядів: 482

Фото без опису

     16 травня 2021 року в Музеї Кролевецького ткацтва, у рамках міжобласного поштового походу-реквієму «Останнім шляхом Кобзаря», за участі заступника Кролевецького міського голови Вячеслава ЖОВТІ і начальника відділу культури і туризму Кролевецької міської ради Ігоря ГУМЕНЮКА, мала місце пересувна філателістична виставка, на якій було представлено особливо цінний експонат – посмертну маску Тараса Григоровича Шевченка.

     Цю унікальну виставку на Кролевеччину привіз Олександр КАНІВЕЦЬ - представник Черкасського земляцтва «Шевченків край» у місті Києві, та Київського товариства філателістів Асоціації філателістів України.

     Цьогорічний міжобласний похід-реквієм поденно повторює шлях, яким, виконуючи заповіт Т.Шевченка, везли труну з його тілом на поховання рівно 160 років тому. Маршрут пролягав із Санкт-Петербурга до Чернечої Гори у Каневі. У тому числі – через Кролевець.

     У кожному з міст, за маршрутом останнього шляху великого Кобзаря, було виготовлено спеціальні тематичні поштові конверти. Погашення цих конвертів здійснюється у кожному населеному пункті відповідно до дати (а подекуди – навіть погодинно) перебування у ньому траурної ходи з тілом Шевченка рівно через 160 років.

Слід зазначити, що у 2011 році  Олександр КАНІВЕЦЬ уже був організатором аналогічного міжнародного історичного походу-реквієму і автором експозиції «Останнім шляхом Кобзаря».

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь