A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ПОНАД 50 ПРАЦЮЮЧИХ ТА ЧЛЕНІВ ЇХ РОДИН КОНОТОПСЬКОГО РЕГІОНУ ПЕРЕДБАЧЕНО ЗАБЕЗПЕЧИТИ ЦЬОГОРІЧ РЕАБІЛІТАЦІЙНИМ ЛІКУВАННЯМ ЗА КОШТИ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

Дата: 25.05.2021 16:49
Кількість переглядів: 230

  Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області проводить активну роботу по реалізації прав застрахованих осіб, тобто працюючих, та членів їх сімей  на реабілітаційне лікування у санаторно-курортних закладах після перенесених захворювань і травм. На ці цілі нинішнього року передбачено понад 674,6 тисяч гривень для відновлення здоровя  більше, ніж 50 осіб. З початку року реабілітаційним лікуванням у санаторно-курортних закладах України вже забезпечено 18 застрахованих осіб.

     Нагадуємо, що кожна застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу, клініки медичної науково-дослідної установи або жіночої консультації.

     Направлення на реабілітацію за кошти ФССУ відбувається зі стаціонару закладу охорони здоров’я після закінчення гострого періоду захворювання, оскільки вчасна реабілітація осіб зі складними патологічними станами є одним із головних чинників упередження настання інвалідності та подальшого відновлення працездатності.

Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

     Продовження лікування на базі санаторно-курортних закладів дозволяє не лише швидше відновитись після операцій, перенесених захворювань або травм, але й упередити можливі загострення та первинну інвалідність.

Застрахована особа має право вільного вибору реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за   профілем медичної реабілітації.

     Зокрема, пройти реабілітацію за кошти Фонду застраховані особи можуть в разі наявності ускладнень за одним із зазначених профілів після перенесеного захворювання на COVID-19. На лікування направляються пацієнти, які вже перехворіли на COVID-19 та не знаходяться у гострій стадії захворювання.

      Звертаємо увагу, що усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб.

     Перелік санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги із реабілітаційного лікування розміщується на офіційному веб-сайті Фонду. 

 

http://www.fse.gov.ua/fse/control/sum/uk/

                                                           

                     В.о.начальника Конотопського відділення        Г. Листопад


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь