Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ПОНАД 50 ПРАЦЮЮЧИХ ТА ЧЛЕНІВ ЇХ РОДИН КОНОТОПСЬКОГО РЕГІОНУ ПЕРЕДБАЧЕНО ЗАБЕЗПЕЧИТИ ЦЬОГОРІЧ РЕАБІЛІТАЦІЙНИМ ЛІКУВАННЯМ ЗА КОШТИ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

Дата: 25.05.2021 16:49
Кількість переглядів: 242

Фото без опису

  Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області проводить активну роботу по реалізації прав застрахованих осіб, тобто працюючих, та членів їх сімей  на реабілітаційне лікування у санаторно-курортних закладах після перенесених захворювань і травм. На ці цілі нинішнього року передбачено понад 674,6 тисяч гривень для відновлення здоровя  більше, ніж 50 осіб. З початку року реабілітаційним лікуванням у санаторно-курортних закладах України вже забезпечено 18 застрахованих осіб.

     Нагадуємо, що кожна застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу, клініки медичної науково-дослідної установи або жіночої консультації.

     Направлення на реабілітацію за кошти ФССУ відбувається зі стаціонару закладу охорони здоров’я після закінчення гострого періоду захворювання, оскільки вчасна реабілітація осіб зі складними патологічними станами є одним із головних чинників упередження настання інвалідності та подальшого відновлення працездатності.

Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

     Продовження лікування на базі санаторно-курортних закладів дозволяє не лише швидше відновитись після операцій, перенесених захворювань або травм, але й упередити можливі загострення та первинну інвалідність.

Застрахована особа має право вільного вибору реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за   профілем медичної реабілітації.

     Зокрема, пройти реабілітацію за кошти Фонду застраховані особи можуть в разі наявності ускладнень за одним із зазначених профілів після перенесеного захворювання на COVID-19. На лікування направляються пацієнти, які вже перехворіли на COVID-19 та не знаходяться у гострій стадії захворювання.

      Звертаємо увагу, що усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб.

     Перелік санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги із реабілітаційного лікування розміщується на офіційному веб-сайті Фонду. 

 

http://www.fse.gov.ua/fse/control/sum/uk/

                                                           

                     В.о.начальника Конотопського відділення        Г. Листопад


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь