A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ КРОЛЕВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДО ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ, ДЕПУТАТІВ СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ТА ДЕПУТАТІВ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ.

Дата: 28.05.2021 16:34
Кількість переглядів: 625

Фото без опису

     Сьогодні, на сьомій сесії Кролевецької міської ради,  заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В’ячеслав ЖОВТЯ зачитав проєкт звернення депутатів Кролевецької міської ради до Прем'єр-міністра України, депутатів Сумської обласної ради та депутатів Верховної Ради України.

     Депутати громади глибоко стурбовані широким громадським резонансом та суспільною напруженістю, яку викликала постанова КМУ щодо організації виплат і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання людей.

     Одностайно було прийнято рішення усього депутатського корпусу направити відповідне звернення від імені Кролевецької міської ради про необхідність перегляду або скасування згаданої постанови.

 

Наводимо повний текст звернення:

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Кролевецької міської ради до Прем'єр-міністра України,

народних депутатів України та депутатів Сумської обласної  ради

 

     Ми, депутати Кролевецької міської ради, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася при прийнятті Постанови Кабінету Міністрів України № 277 від 29.03.2021 "Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України".

     На території Кролевецької міської територіальної громади послугами АТ "УКРПОШТА" користуються громадяни, які проживають у сільській місцевості. Більшість з них сьогодні отримують свої пенсії через листонош  вдома, а будуть з І вересня примусово переведені на отримання пенсій через банківські рахунки.

     Зважаючи, що банки та банкомати наявні лише в місті Кролевець, а в сільських населених пунктах відсутні взагалі, таке рішення, безумовно, може викликати значне невдоволення найбільш вразливих верств населення - пенсіонерів. Варто також передбачити, що можливі затримки з отриманням оплати комунальних платежів, які сьогодні листоноші приймають вдома у літніх людей.

     Просимо Вас ініціювати перед Урядом необхідність перегляду або скасування згаданої Постанови КМУ № 277 від 29.03.2021 року з метою запобігання соціальному вибуху й недопущення загрози життю і здоров'ю пенсіонерів та закриття відділень поштового зв'язку в Кролевецькій міській територіальній громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь