A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ВАЖЛИВО! СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПОВІДОМЛЯЄ.

Дата: 10.06.2021 15:36
Кількість переглядів: 1048

Фото без опису

     За останні роки в громаді збільшується кількість дітей, яких батьки залишають наодинці вдома чи на вулиці. Збільшується кількість батьків, які зловживають алкоголем. Лише за останні три місяці зафіксовано 7 таких випадків. У Кролевецькій міській громаді, лише протягом 2021 року, 9 «батьків» позбавлені батьківських прав відносно 12 дітей.

     9 червня 2021 року в місті Кролевець, біля магазину "Віста",  мати малолітньої дитини розпивала алкогольні напої, поводилася вкрай агресивно, нецензурно лаялася. Тим часом, поруч знаходилася у візочку її півторарічна донька, яка постійно плакала.

     Працівниками поліції та служби у справах дітей негайно було вилучено дитину. Експертиза виявила надмірно високий вміст алкоголю в крові жінки. Наразі розглядається питання про позбавлення батьківського піклування відносно дитини.

     Шановні батьки! З метою недопущення трагічних наслідків, порушення прав дітей, норм чинного законодавства, спеціалісти служби у справах дітей виконавчого комітету Кролевецької міської ради звертаються до Вас щодо недопущення випадків зловживання алкоголем та залишення дітей без нагляду!

 

Законодавство передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність батьків за неналежне виховання дітей.

 

Стаття 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від двох до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Стаття 166 Кримінального кодексу України передбачає, що злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов’язків з догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки, карається обмеженням волі терміном від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий термін.

 

«Шановні громадяни! Якщо ви стали свідком неналежного виконання обов’язків по догляду за дитиною, побачили дітей, залишених без нагляду дорослих – не гайте часу, одразу телефонуйте до служби у справах дітей (067-768-1064) або 102», — повідомила начальник служби у справах дітей Алла МУСІЄНКО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь