A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ВІДБУЛАСЯ НАРАДА З ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ ВСТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗСЛІДУВАННЯ ГОСТРИХ ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ МЕДИЧНИХ ТА ІНШИХ ПРАЦІВНИКІВ

Дата: 17.06.2021 07:54
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

     Як прискорити в області темпи встановлення та розслідування гострих професійних захворювань медичних та інших працівників, спричинених інфікуванням COVID-19 при виконанні професійних обов’язків? Цю актуальну тему було розглянуто на розширеній нараді, яка відбулася під головуванням начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Віри Лаврик. 

 

     Злободенність і значимість проблеми обумовило широке представництво. Так, участь у нараді взяли представники управлінь охорони здоров’я облдержадміністрації та Сумської міськради, управління Держпраці у Сумській області, керівники й інженери з охорони праці ряду лікувально-профілактичних закладів обласного центру та міста Конотопа і району, керівники та спеціалісти управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області та його відділень.

     Як зазначила очільниця сумських соцстрахівців, з початку пандемії станом на 10.06.2021 до відділень управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області від закладів охорони здоров’я надійшло 1029 повідомлень про інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 1032 медичних та інших працівників, 14 – із смертельним наслідком.  По всіх випадках створено комісії з розслідування гострих професійних захворювань - зараження на COVID-19. За результатами їх роботи  на 40 працівників (4 – із смертельним наслідком) складено відповідні  акти пов’язані з виробництвом  та на 643 (9 – із смертельним наслідком) не пов’язані з виробництвом. По 349 випадках  (1 – із смертельним наслідком), що становить майже третину від загальної кількості потерпілих від інфікування коронавірусом SARS-CoV-2, розслідування не завершено.

     Середня тривалість розслідування одного випадку гострого професійного захворювання складає 114 днів. При цьому діапазон термінів розслідування коливається від 7 до 268 днів, тоді як у середньому по  Україні він становить 92 дні.

     Основною причиною затримки термінів розслідування зазначених випадків є несвоєчасне формування актів та матеріалів розслідування, зокрема, висновків лікарів інфекціоніста та профпатолога.

     Наведений стан справ з затримкою термінів розслідування випадків захворювання на COVID-19 призводить до несвоєчасного забезпечення потерпілих медичних та інших працівників соціальними гарантіями від Фонду.

     Грунтовний аналіз становища з розслідувення гострих професійних захворювань по окремих лікувально-профілактичних закладах міст Суми та Конотопа і району зробила  заступник начальника управління-начальник відділу внутрішнього  аудиту управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Наталія Ємець.

     Про стримуючі фактори та шляхи вирішення проблеми конструктивно й по-діловому говорили у своїх виступах начальник відділу профілактики страхових випадків-головний страховий експерт з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Владислав Єрмоленко, експерт з питань профпатології охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Олена Азарова, начальник відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Сумській області Олена Влізько.

     Медичний директор КНП СОР «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З.Й.Красовицького», голова групи експертів з питань інфекційних хвороб управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Ірина Троцька подякувала організаторам наради за надану можливість обговорити проблемні питання та запевнила, що при підтримці соцстрахівці та управління Держпраці у Сумській області найближчим часом у лікарні буде завершено розслідування справ.

     В ході наради її учасники виробили спільну тактику дій, спрямовану на зміну становища з встановлення та розслідування гострих професійних захворювань медичних та інших працівників, спричинених інфікуванням COVID-19 при виконанні професійних обов’язків, на краще. А це в свою чергу дозволить забезпечити їх державними соціальними гарантіями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь