A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ

Дата: 22.06.2021 08:12
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

Нові можливості Електронного кабінету

     Для зручності користувачів в Електронному кабінеті реалізовано нові можливості.

Так, платники мають змогу: подати повідомлення про використання Є-рахунку та отримати квитанції про включення платника до Реєстру платників, які використовують Є-рахунок; отримати доступ до реєстру платників, які використовують Є-рахунок; використовувати платіжні системи ГЕРЦ та Свіфт Гарант (крім існуючих); отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС; реєстрації акцизних накладних/розрахунків та податкових накладних/розрахунків коригування до акцизної накладної в Єдиному реєстрі акцизних накладних за новими формами; доповнити облікові даних інформацією про види діяльності (КВЕД).

     Також розміщено актуальні інструкції про використання можливостей Е-кабінету.

 

Увійти до Електронного кабінету можна з допомогою QR-коду

     Скористатися податковими електронними сервісами стало ще простіше. Мінцифри та Державна податкова служба України спростили вхід до Електронного кабінету. Для швидкого входу користувач може скористатися QR-кодом: обрати спосіб входу Дія та «Отримати код»; відсканувати QR-код; підтвердити особу через мобільний додаток «ДІЯ» та підписати Запит.

     Тримайте дистанцію та користуйтеся електронними сервісами податкової служби.

 

Акцизний податок збагатив державний бюджет майже 11 мільйонами гривень

     Протягом січня-травня 2021 року від платників податків Сумщини до загального фонду Державного бюджету  України надійшло 10,9 млн гривень акцизного податку. Індикативний показник виконано на 129,2 відсотка. Про це проінформував засоби масової інформації Сумщини заступник начальника Головного управління ДПС у Сумській області Юрій Мельник. За інформацією посадовця, при доведеному індикативному показнику акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів - 55,5 млн гривень, зібрано 60,2 млн грн., що на 8,5 відсотків, або на 4,7 млн гривень більше доведеного завдання.

     До обласного бюджету направлено 779,2 тис. гривень плати за ліцензії. Показник рейтингової оцінки за критерієм темпу росту надходжень акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів склав 103,2  відсотка в порівнянні до відповідного періоду минулого року.

     Крім того, проведено 8368 камеральних перевірок декларацій акцизного податку. За результатами проведених перевірок складено 230 актів, до суб’єктів господарювання застосовано 312 штрафних санкцій на суму 172,4 тис. гривень. Здійснено 42 фактичних перевірки суб’єктів оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами, виявлено 82 порушення. За результатами виявлених порушень нараховано понад 21 млн гривень фінансових санкцій. Всього на обліку в Головному управлінні ДПС у Сумській області  перебуває 1474 платника акцизного податку, які реалізують підакцизні товари у роздріб. 

     Довідково: Акцизний податок  - це непрямий податок на споживання підакцизних товарів, що включається до ціни таких товарів. Це непрямий податок, який сплачують виробники чи продавці, призначений для регулювання попиту на певні товари. Статтею 215 Податкового кодексу України визначено наступний перелік підакцизних товарів: спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напоїпиво; тютюнові виробитютюн та промислові замінники тютюну; нафтопродуктискраплений газ; легкові автомобілі, кузови до них, причепи та напівпричепимотоцикли.

 

Захисти себе – працюй легально!

      У боротьбі із тіньовою економікою перед державою постає одне із першочергових завдань - легалізація заробітної плати.  Роботодавець, виплачуючи зарплату у «конверті», ухиляється від сплати податків. А це значить, що він безсоромно обкрадає бюджет держави, позбавляючи людей похилого віку пенсій, хворих – лікарняних, а безробітних – грошової допомоги.

        Держава захищає інтереси громадян-робітників і протидіє непорядним роботодавцям. Тому, одними із найбільш вагомих фінансових санкцій для бізнесу діють штрафи за порушення трудового законодавства. Фінансова відповідальність (фінансові санкції), встановлена ст. 265 Кодексу законів про працю України, а її сума залежить від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення правопорушення.

      Головне управління ДПС у Сумській області нагадує роботодавцям, що за використання праці найманих працівників з порушенням трудового та податкового законодавства, передбачена наступна відповідальність:

 - за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час при його повній зайнятості на підприємстві, виплату зарплат «в конверті» підприємство, фізична особа-підприємець, платник єдиного податку на І-ІІІ групі оподаткування отримає попередження;

 - підприємство/підприємець на ІV групі або загальній системі оподаткування сплатить 10 мінімальних заробітних плат (з 01.01.2021 року – це 60 тис гривень);

 - за повторне порушення передбачено відповідальність 30 мінімальних заробітних плат (180 тис гривень відповідно).

      Найманцю слід зрозуміти, що його трудова захищеність залежить не тільки від роботодавця, а й власно від нього самого. Адже укладення трудового договору  в правовому полі є гарантом прав самого робітника. Крім того, офіційне працевлаштування та отримання легальних доходів гарантує реалізацію прав працівника на оплату листів непрацездатності, оплачувані відпустки, отримання допомоги по безробіттю, пенсійне забезпечення тощо.

     Також нагадуємо роботодавцям про обов’язок надсилання Повідомлень про прийняття працівників на роботу до податкових органів за місцем обліку їх, як платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Форма Повідомлення затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413.

     І головне, Повідомлення має бути надіслане на адресу податкового органу до початку роботи найманого працівника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь