A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ СТОСОВНО ЩЕПЛЕНЬ

Дата: 11.08.2021 15:49
Кількість переглядів: 1903

Фото без опису

     За даними Центру громадського здоров’я, протягом доби 10 серпня 2021 року, в Україні зафіксовано 1122 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Зберігається тененція до зростання кількості хворих.

     Станом на 10 серпня 2021 року у Кролевецькій МТГ з початку пандемії офіційно зафіксовано 2573 захворілих особи. Померло, нажаль, 63 мешканці громади.

     Да даними Міністерства охорони здоров’я, вакцинація від COVID-19 знижує ризик госпіталізації і тяжкого перебігу хвороби в 15 разів. Протягом останніх 3 місяців, лише 0,7% людей, яким діагностували коронавірусну хворобу, були щеплені двома дозами антиковідної вакцини. Натомість -  лише 0,4% госпіталізованих були повністю вакциновані.

     Слід зазначити, що це попередні дані, які не враховують безсимптомні захворювання та ті випадки, в яких хворі на COVID-19 люди не робили тестів та не зверталися за медичною допомогою.

     Ця статистика свідчить про те, що усі вакцини, які використовує Україна, ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби. 

     КП "Центр первинної медико санітарної допомоги" Кролевецької міської ради проводить вакцинування мешканців громади за їх бажанням. На сьогодні в наявності є вакцини  «CoronaVac» та «AstraZeneka».

     Встигніть захиститися до початку нової хвилі COVID-19! Допоможіть записатися на щеплення своїм близьким і зробіть це самі!

     Інформація МОЗ : Дослідження, проведені на 128 тис. медичних працівників в Індонезії, яких щепили від #COVID19 вакциною «CoronaVac» від Sinovac Biotech із січня по березень 2021 року, показали, що ця вакцина має ефективність 98% у запобіганні смерті, 96% у запобіганні госпіталізації та 94% у запобіганні симптоматичного перебігу хвороби.

     Нагадаємо, що CoronaVac — це інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, «знешкоджений» вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. 

     Це перевірена роками і добре вивчена технологія. Першу інактивовану вакцину від поліомієліту створили ще в 1955 році. Сьогодні таким же чином працюють деякі вакцини, наприклад, від грипу, сказу, кліщового енцефаліту.

     Вакцина «CoronaVac» безпечна, і не містить живих компонентів вірусу та пройшла суворі, добре контрольовані дослідження. 1 червня 2021 року Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила її для екстреного застосування.

     Станом на 10 серпня Україна отримала 5677756 доз вакцини «CoronaVac» від Sinovac Biotech. 

     Вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. Вакцина Oxford/AstraZeneca – це вакцина на платформі вірусного вектора без здатності до реплікації. Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів (рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики).

         Шановні мешканці громади, допомагайте своїм близьким записуватися на щеплення проти COVID-19 та вакцинуйтесь самі!

Телефон гарячої лінії КП "ЦПМСД" 0975643258.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь