A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

КРОЛЕВЕЧЧИНА ВШАНОВУЄ ПАМ’ЯТЬ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ І ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ УКРАЇНИ

Дата: 29.08.2021 11:27
Кількість переглядів: 1034

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 р.  Мільйони людей по всій Україні віддають сьогодні шану Героям, запалюють свічки. Приходять до меморіалів щоб вклонитися нашим Героям.

Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат. Ті трагічні події розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.

Сьогодні, із самого ранку керівництво Кролевецької міської ради разом з представниками районної спілки учасників антитерористичної операції поклали живі квіти на могили загиблих кролевчан- воїнів, які відділи своє життя за кожного з нас.

У сквері захисників України відбувся мітинг – реквієм «Живі, поки пам’ятаємо». Загальнонаціональною хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували Кролевчани пам’ять загиблих солдат добровольчих загонів та регулярної армії, які віддали своє життя за нашу свободу.

Кролевеччина також втратила шістьох своїх синів:

ЛЕПЕХА АНАТОЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ, полковник, кавалер ордена Богдана Хмельницького. Поліг у боях за Дебальцеве -17 лютого 2015 р.;

МАРУХА АНАТОЛІЙ ВАСИЛЬОВИ.Рядовий. Загинув 28 вересня 2016 р.;

СЕЛЬЦОВ ВІКТОР АНАТОЛІЙОВИЧ. Лейтенант. Помер у госпіталі 6 грудня 2016 р.;

ТЕРЕЩЕНКО ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ. Командир гармати бригадної артилерійської групи58-ї окремої мотопіхотної бригади. Загинув в ніч з 13 на 14 грудня 2017 р.;

БУЗОВСЬКИЙ ВОЛОДИМИР ОЛЕКСАНДРОВИЧ.Старший сержант. Загинув 23 вересня 2018 р.;

ГРЕБЕНЮК ОЛЕКСІЙ МИХАЙЛОВИЧ.Сержант. Помер у Київському госпіталі 17 грудня 2018 року.

Ми хочемо сказати дякую, воїнам солдатам що боронили і зараз  на сході боронять наші кордони. Волонтерам, саме вони змогли забезпечити захисників України найнеобхіднішим. Вічна память загиблим!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь