A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

НА КРОЛЕВЕЧЧИНІ ВІДКРИТО «АКТИВНИЙ ПАРК»

Дата: 16.09.2021 14:58
Кількість переглядів: 1454

Фото без опису

Сьогодні в місті Кролевець на міському стадіоні ім.М.Лавринця відбулося урочисте відкриття спортмайданчику, підготовленого в межах соціального проєкту Президента України "Активні парки -  локації здорової України". У заході взяли участь: заступник голови Сумської облдержадміністрації Олег КЛИМЕНЧУКОВ, депутат Сумської обласної ради Олександр СЛЮСАР, Кролевецький міський голова Віктор ЛЕХМАН.

Ідея активних парків достатньо проста. Кожен охочий, будь-який пересічний громадянин, який забажає позайматися спортом, може прийти до такого майданчику, запросити друзів, взяти свій смартфон та, відсканувавши спеціальний QR- код, тренуватися з професійними спортсменами. І такий майданчик мы плануємо відкрити в кожній громаді нашої області, -  зазначив Олег КЛИМЕНЧУКОВ.

Вітаючи з відкриттям нової спортивної локації в Кролевці, міський голова Віктор ЛЕХМАН подякував депутатам міської ради, працівникам ДЮСШ «Олімп», МКП «Здоров’я» Кролевецької міської ради, директору ТОВ "ДУБОВИЦЬКИЙ ЗАВОД СІЛЬГОСПТЕХНІКИ" Віктору ОНИКІЄНКУ, директору ДП "КРОЛЕВЕЦЬКИЙ АГРОЛІСГОСП", депутату міської ради Дмитру БОЧАРОВУ та всім причетним за активну роботу у впорядкуванні та встановленні «Активного парку».

Керівництво області та міста разом з молоддю виконали руханку та спробували свої сили на турніках та брусах.

На кожному такому активному парку встановлено швецьку стінку, бруси, турніки,  координаційну лінію, лавку. Також біля кожного спортивного снаряду додатково розміщено таблички із описом вправ та QR-кодом програми тренувань. 

 

Довідково:     «Активні парки — локації здорової України» це один з проектів, який входить в загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна».

Основною метою соціального проекту є організація оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян, у тому числі осіб з інвалідністю, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.

Активні парки - це абсолютно безкоштовна можливість подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку, використовуючи сучасний інвентар та тренуючись разом з відомими спортсменами та особистостями України.

Все що потрібно зробити – це прийти в «Активний парк», бажано взяти з собою друзів, відсканувати QR код за допомогою свого телефону та вибрати програму тренувань.

Голос проекту - це координатор, який закріплений за цією локацією. Він пояснює, як прийняти участь у програмі, організовує цікаві івенти та активності, формує комьюніті та шукає нових партнерів.

Загалом у 2021 році передбачається відкриття понад 600 нових локацій по всій Україні, зокрема у Сумській області наразі відкривається 23 таких локацій.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь