Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

НА ДВАНАДЦЯТІЙ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 01.10.2021 08:25
Кількість переглядів: 1792

30 вересня, відбулася дванадцята сесія Кролевецької міської ради восьмого скликання, яку провів Кролевецький міський голова Віктор ЛЕХМАН. На засіданні були присутні 22 із 26 обраних депутатів.

У пленарному засіданні також взяли участь помічник депутата Сумської обласної ради Володимира ГОРОХА - Олег ГАРАНЬКО, заступник міського голови В’ячеслав ЖОВТЯ, керуючий справами виконкому Олег ХАЛЕЦЬКИЙ, керівники структурних підрозділів, комунальних підприємств міської ради, представники засобів масової інформації.

Одразу після відкриття засідання сесії хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого військовослужбовця, уродженця села Буйвалове, В’ячеслава КВОКШІ.

Понад 100 питань було запропоновано до порядку денного.

Заслухали голову фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ" Дмитра КОВАЛЬОВА, який зачитав два проєкти звернень депутатів Кролевецької міської ради восьмого скликання до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України щодо необхідності підвищення та виплати додаткової пенсії у 2021 році та недопущення підвищення тарифів для населення .

Фото без опису

Від фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «НАШ КРАЙ» депутат Ігор ГУМЕНЮК зачитав проєкт звернення депутатів Кролевецької міської ради восьмого скликання до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України щодо соціально-економічного захисту громадян.

Всі звернення було одноголосно підтримано.

Далі було заслухано звіти, а саме - про виконання бюджету Кролевецької міської територіальної громади за І півріччя 2021 рік, про виконання Програми економічного і соціального розвитку Кролевецької міської територіальної громади на 2021-2023 роки за І півріччя 2021 року, про хід виконання Програми соціального захисту населення Кролевецької міської територіальної громади на 2021 – 2023 роки, про хід виконання Програми розвитку фізичної культури і спорту Кролевецької міської територіальної громади на 2021-2023 роки у 2021 році, про хід виконання Програми розвитку освіти Кролевецької міської ради (територіальної громади) на 2021 рік, затвердили внесення ряду змін до цих та інших програм.

Прийнято Програму "Поліцейський офіцер громади" Кролевецької міської ради на 2021-2023 роки. Як розповів Олег ХАЛЕЦЬКИЙ Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Упроваджується новий формат роботи дільничного офіцера поліції, який передбачає його постійну присутність на території Кролевецької громади, більш тісну співпрацю з населенням та керівництвом ради, підзвітність раді та додаткові функції (більший акцент на попередженні правопорушень, оформлення адміністративних матеріалів за порушення правил дорожнього руху, часткова передача функцій дозвільної системи).

Прийнято Програму розвитку житлово-комунального господарства Кролевецької міської територіальної громади на 2021-2026 роки та надано дозволи КП "Кролевецьводоканал" та КП «Ремдільниця» на укладання договору фінансового лізингу для придбання техніки. З даних питань начальник відділу економічного розвитку та інвестиційної діяльності Тетяна ХАРИТОНОВА пояснила наступне. Постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 року № 883 "Питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки" передбачено субвенція з державного бюджету на здійснення авансового платежу за договором фінансового лізингу на придбання техніки. Сума, що буде сплачена державою, приблизно дорівнює сумі відсотків переплати по лізингу. Таким чином є можливість придбати вкрай необхідну комунальним підприємствам техніку.

Погодили виділення коштів з місцевого бюджету у сумі 2 800 000, 00 грн. для придбання комбінованої дорожньої машини (КДМ) на потреби громади. Це багатофункціональний автомобіль на спеціальному шасі, з можливістю установки обладнання різних типів. Техніка, яка є незамінною в зимовий період, а також необхідна і в інші пори року.

Великий блок питань було розглянуто стосовно комунального майна та земельних відносин.

Загалом незважаючи на величезну кількість питань засідання дванадцятої сесії Кролевецької міської ради пройшло конструктивно, злагоджено та швидко. Відчувалася та значна робота, що була проведена напередодні - на засіданнях комісій, фракцій, погоджувальній раді, тощо.

Наприкінці сесії секретар міської ради Сергій КОЗИНЕЦЬ привітав з Днем народження начальника Центру надання адміністративних послуг Кролевецької міської ради Тетяну НИКИФОРОВУ, який вона святкує сьогодні.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь