A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ПОДАРУЙ ДИТИНІ СІМ`Ю!

Дата: 13.10.2021 08:11
Кількість переглядів: 1448

Фото без опису


Запрошуємо батьків вихователів, які готові дарувати дітям любов, тепло та піклування для роботи в
дитячому будинку сімейного типу та прийомної сім'ї
Кожна дитина хоче жити в сім’ї і відчувати тепло і затишок сімейного оточення, проте не всі діти мають таку можливість(немає батьків або інших родичів, які могли б піклуватися про дітей, або батьки хворіють). В таких випадках прийомна сім’я/ДБСТ (дитячий будинок сімейного типу) – це шанс дитині-сироті чи дитині позбавленій батьківського піклування вирости в сімейному оточенні та отримати батьківську любов і піклування.
Дитячий будинок сімейного типу – це сім'я, яка створюється за бажанням подружжя або окремої особи (батьки-вихователі), які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Прийомна сім'я – це сім’я, або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від одного до чотирьох дітей для виховання і спільного проживання.
Прийомні діти виховуються у прийомній сім'ї/ДБСТ до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації - до його закінчення.
У разі утворення прийомної сім'ї прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов. При створенні ДБСТ держава надає сім’ї матеріальну та соціальну підтримку. Однією з умов створення ДБСТ є надання родині житлової площі, що дає змогу забезпечити гармонійний розвиток дітей, гарантує кожному вихованцю, а також рідним дітям батьків-вихователів нормальні умови життя.
За прийомними дітьми зберігаються пільги і державні гарантії, передбачені законодавством для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Прийомній сім'ї/ДБСТ щомісяця виділяються кошти на харчування прийомних дітей, придбання для них одягу, взуття, м'якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок тощо відповідно до норм, визначених законодавством для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Якщо ви маєте бажання стати батьками-вихователями, у змозі дати дітям родину, звертайтеся до служби у справах дітей виконавчого комітету Кролевецької міської ради, що знаходиться за адресою:
місто Кролевець
вул. Грушевського, № 19,
Тел. 097-768-1064
Режим роботи: .
пн.-чт: 8.00-17.15 (обідня перерва: 12.00-13.00)
пт.: 8.00-16.00 (обідня перерва: 12.00-13.00)
Чекаємо на Вас! 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь