A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

НА ДЕВ’ЯТНАДЦЯТІЙ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 25.01.2022 17:43
Кількість переглядів: 548

Фото без опису

25 січня, відбулась  дев’ятнадцята сесія Кролевецької міської ради восьмого скликання, яку провів Кролевецький міський голова Віктор ЛЕХМАН. На засіданні були присутні 18 із 26 обраних депутатів.

В засіданні також взяли участь заступники міського голови, старости старостинських округів, керівники структурних підрозділів, представники засобів масової інформації.

Розглянуто та затверджено більше 60 питань порядку денного.

Депутати внесли зміни до рішення другої сесії Кролевецької міської ради восьмого скликання від 24.12.2020 "Про бюджет Кролевецької міської територіальної громади на 2021 рік", затвердили структури комунальних підприємств "Кролевецька лікарня" та "Центру первинної медико-санітарної допомоги"  Кролевецької міської ради. Депутати одноголосно відмінили рішення 14 сесії Кролевецької міської ради восьмого скликання "Про реорганізацію КП "ЦПМСД" КРОЛЕВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ шляхом приєднання до КП "КРОЛЕВЕЦЬКА ЛІКАРНЯ" КРОЛЕВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ" від 22.10.2021. Обговорюючи ці питання головний лікар Сергій ПОБИВАЙЛО зазначив, що Національна  служба здоров'я  України збільшує вимоги до лікарень по підписанню пакетів на надання медичної допомоги, у той же час зростання у очікуваних надходженнях від 6% до 10% залежно від пакету. Постановою КМУ затверджено підвищення стандартів оплати праці медичних працівників, але фінансового ресурсу на дані цілі не передбачено, розрахункова сума незабезпечення даних виплат по первинці та вторинці близько 21 млн. грн. Тому, основна мета – не скоротити кваліфіковані медичні кадри, а отримати додаткове фінансування від держави. Самостійно міська рада як і решта громад в області та Україні в цілому, питання утримання лікарень без статусу опорних вирішити не в змозі.

Вперше на сесії, відповідно до вимог чинного законодавства, перед депутатами звітували старости старостинських округів про свою діяльність у 2021 році та ділились планами на 2022 рік (із звітами можна ознайомитись на офіційному сайті Кролевецької міської ради за посиланням https://krolevecka-gromada.gov.ua/zviti-starost-starostinskih-okrugiv-kroleveckoi-mtg-za-2021-rik-09-19-26-18-01-2022/). За надання всебічної дієвої допомоги вони подякували Кролевецькому міському голові, депутатському корпусу, аграріям, що проводять свою діяльність в старостинському окрузі, підприємцям та всім небайдужим, які допомагали у вирішенні нагальних питань. У свою чергу Віктор ЛЕХМАН відзначив натхненну працю, роботу  старост майже 24/7 у вирішенні важливих питань старостинських округів, результати якої  можуть побачити люди. Від себе особисто та всього депутатського корпусу подякував їм за плідну роботу.

Також, депутати розглянули та затвердили ряд рішень, які стосуються комунального майна та земельних питань.

Закриваючи пленарне засідання Кролевецький міський голова Віктор ЛЕХМАН подякував всім за конструктивну роботу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь