Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ВАКЦИНОВАНІ БУСТЕРНОЮ ДОЗОЮ ОТРИМАЮТЬ ЩЕ 500 ГРН ЗА ПРОГРАМОЮ єПІДТРИМКА

Дата: 27.01.2022 10:46
Кількість переглядів: 498

Фото без опису

Громадяни України, які отримали «бустерну» дозу вакцини проти коронавірусного захворювання COVID-19, отримають додатково 500 гривень, повідомив у відеозверненні  президент України Володимир Зеленський.

«Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія «бустеризації» вже стала єдиним стандартом для розвинених країн. Бустеризація – це третя, бустерна, доза вакцини, і в рамках програми «єПідтримка» буде додано ще 500 гривень – для тих громадян, які отримають третю, бустерну дозу вакцини», – сказав президент.

Після введення бустерноі дози українці можуть отримати новиий COVID-сертифікат, якиий діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в застосунку або на порталі Дія орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію.

Зауважимо, для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною раніше була щеплена людина.

Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь