A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ВАКЦИНОВАНІ БУСТЕРНОЮ ДОЗОЮ ОТРИМАЮТЬ ЩЕ 500 ГРН ЗА ПРОГРАМОЮ єПІДТРИМКА

Дата: 27.01.2022 10:46
Кількість переглядів: 480

Фото без опису

Громадяни України, які отримали «бустерну» дозу вакцини проти коронавірусного захворювання COVID-19, отримають додатково 500 гривень, повідомив у відеозверненні  президент України Володимир Зеленський.

«Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія «бустеризації» вже стала єдиним стандартом для розвинених країн. Бустеризація – це третя, бустерна, доза вакцини, і в рамках програми «єПідтримка» буде додано ще 500 гривень – для тих громадян, які отримають третю, бустерну дозу вакцини», – сказав президент.

Після введення бустерноі дози українці можуть отримати новиий COVID-сертифікат, якиий діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в застосунку або на порталі Дія орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію.

Зауважимо, для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною раніше була щеплена людина.

Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь