A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Субвенція на освіту 2022: громади Сумщини отримають на школи понад 2,3 млрд. грн.

Дата: 28.01.2022 09:21
Кількість переглядів: 482

Фото без опису

Міністерство освіти і науки за підтримки шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» (SKL International) підготувала інформаційні довідки щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції в розрізі бюджетів територіальних громад на 2022 рік.

Найбільше коштів освітньої субвенції отримає Сумська міська громада, оскільки має найбільшу кількість учнів в області – ця сума понад 570 млн гривень. Найменші суми – в межах 8 млн гривень отримають Вільшанська, Коровинська та Шалигинська громади оскільки мають найменшу в області кількість учнів.  Про це повідомила радниця із питань муніципальних фінансів та управління Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Сумській області.

За словами радниці, кошти освітньої субвенції громади можуть витратити на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

Також,  інформаційні довідки на основі яких зроблено аналіз, призначені для кращого розуміння особливостей розподілу субвенції між місцевими бюджетами, а також можуть бути джерелом інформації для засновників закладів освіти в процесі прийняття управлінських рішень щодо оптимізації та аналізу ефективності.

Детальну інформацію по кожній області та громаді можна переглянути тут https://bit.ly/3tEW4u9

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь