A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

На Сумщині встановлено новітнє сучасне обладнання – лінійний прискорювач та комп’ютерний томограф

Дата: 01.02.2022 15:01
Кількість переглядів: 539

На початку минулого року голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко ініціював реалізацію потужного проєкту зі створення сучасного медичного центру для лікування онкологічних захворювань. Вже з травня на території Сумського обласного клінічного онкодиспансеру розпочалася повна реконструкція. 

У грудні 2021 року до закладу надійшло новітнє сучасне обладнання - лінійний прискорювач вартістю 60 млн грн. Завідувач блоком дистанційної променевої терапії онкодиспансеру розповів, що лінійний прискорювач уже встановлений, пройшов випробування. Зараз чекають на дозвільні документи на право експлуатації. Хочемо зазначити, що протягом 2018-2020 рр. з місцевих бюджетів Кролевецького району до обласного бюджету на придбання даного обладнання було перераховано понад 500000 грн.

У подальших планах голови обласної ради стосовно повного оновлення онкодиспансеру попереду: будівництво п’ятиповерхового лікувального корпусу вартістю понад 140 мільйонів грн. У реалізації цього проєкту Сумщина сподівається на державну підтримку. Є порозуміння у цьому питанні з головою облдержадміністрації Дмитром Живицьким, народними депутатами від Сумщини та керівництвом країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь