A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ТОВ «Сумигаз Збут»: на злісних неплатників чекають судові позови та відключення газу

Дата: 08.02.2022 15:50
Кількість переглядів: 552

Фото без опису

ТОВ «Сумигаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», фіксує значне зростання прострочених клієнтами платежів за використаний газ.

Cтаном на кінець січня побутові споживачі, які не сплатили від 3000 до 5000 грн разом боргують 3,7 млн грн; ті, чий борг становить від 5000 до 10000 грн – 2,9 млн грн; ті, хто не заплатив за газ більш як 10000 – 1,9 млн грн.

Як зазначають у компанії, збільшення кількості клієнтів, які мають заборгованість, під час опалювального періоду – це прикра закономірність.

«Йдеться про дві категорії боржників: ті, хто не сплачує систематично; і клієнти, які протягом зимових місяців сплачують частково, розраховуючи «доплатити» вже після опалювального сезону. Однак це спричиняє ризики і для постачальника, і для самих абонентів. Заборгованість населення за спожитий природний газ не дає компанії можливості своєчасно розраховуватись зі своїми контрагентами. А накопичені протягом кількох місяців борги споживачам буде ще складніше погасити», – говорить начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Сумигаз Збут» Тетяна Шокун.

«Сумигаз Збут» постійно комунікує з клієнтами, які прострочують платежі: їм телефонують, надсилають Viber-повідомлення з нагадуваннями та, у разі тривалої проблемної заборгованості, листи-попередження з вимогою розрахуватися за спожитий газ.

У січні ТОВ «Сумигаз Збут» направило доручення на припинення газопостачання  стосовно 147 домогосподарств. Вони заборгували понад 1,6 млн грн. В результаті 14 абонентів повністю погасили заборгованість, троє – звернулися до відділень компанії, щоб укласти договір реструктуризації та сплатити борг частинами протягом кількох місяців.

У лютому товариство планує ініціювати припинення газопостачання понад 1000 боржників. Щоб не залишитись без газу, клієнтам необхідно терміново сплатити усю заборговану суму або звернутися до компанії та укласти договір, який дасть змогу реструктурувати заборгованість.

У разі ігнорування діалогу на безвідповідальних клієнтів очікують судові позови. Наразі у судах розглядаються 395 справ боржників на загальну суму 2,3 млн грн. 100 позовів на понад 611 тис. грн подано у січні 2022 року.

Примусове стягнення боргів покладе на плечі відповідачів додаткові витрати. Окрім повного погашення прострочених зобов’язань боржникам доведеться сплатити судовий збір, який з січня складає 2480 грн, а також 3% річних та інфляційних втрат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь