A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

АФГАНІСТАН – ВІЧНИЙ БІЛЬ І ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ

Дата: 15.02.2022 15:42
Кількість переглядів: 1121

15 лютого у сквері воїнів-афганців, пройшов урочистий мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виводу військ з Республіки Афганістан.

Зі словами щирої радості від зустрічі з побратимами та невимовного болю за померлими друзями до всіх присутніх  звернувся голова  громадської організації «Кролевецька районна організація Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» Сергій ХОМЕНКО. Він згадав людей, які доклали зусиль задля встановлення у Кролевці пам’ятного знаку та облаштування скверу, в якому щорічно збираються на урочисті заходи, воїни-афганці: місцевого краєзнавця Федора Степановича ЯКОВЕНКА, екс-голову Кролевецької районної ради Миколу Вікторовича АВРАМЕНКА та колишнього керівника спілки ветеранів Афганістану Анатолія Івановича МАКСИМЕНКА, які залишили по собі добрий слід на землі, відійшовши у Вічність. Також, нагородив почесними грамотами своїх побратимів і керівника Кролевецького бюро правової допомоги.

Звертаючись до присутніх ветеранів війни в Афганістані, ветеранів бойових дій на територіях інших держав та локальних конфліктах очільник Кролевецької міської територіальної громади  Віктор ЛЕХМАН з великою повагою відзначив їхню мужність, стійкість та побажав миру, здоров’я, добробуту і довгих років життя. За вагомі та значні досягнення Віктор Григорович  відзначив Почесною грамотою громадську організацію «Кролевецька районна організація Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» голову місцевого осередку спілки ветеранів Афганістану.

Зі словами привітання також до присутніх звернулися депутат обласної ради, голова обласної фракції ПП «Наш край» Євген ЮЖАКОВ, депутат обласної ради Володимир ГОРОХ, начальник другого відділу Конотопського районного Центру комплектування та соціальної підтримки Сергій ХАРЧЕНКО. Кожен із них висловив щирі слова подяки воїнам-афганцям та побажав їм здоров’я, злагоди, благополуччя та мирного неба над головою.

Євген Южаков у своєму виступі передав щирі слова вдячності від народного депутата України, лідера ПП «Наш край» Андрія ДЕРКАЧА.

Схилили  присутні голову у вічній шані до тих, хто не повернувся з Афганістану, хлопців, яким назавжди залишилось 20 – це кролевчани Лев Васильович МИЛОРАДОВ, Валентин Васильович ПЕТРУШЕНКООлег Олександрович РОЄНКО, Анатолій Іванович СТРАФУН,  Володимир Григорович ШЕРЕМЕТ, а також обтівчанин Володимир Євгенович СОНІН.

Присутні на святі поважні гості, депутати місцевої ради, керівники установ та містяни ушанували пам’ять загиблих земляків покладанням квітів до пам’ятного знаку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь