A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

У КРОЛЕВЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЯ, ЩО ЗАГИНУВ В АТО

Дата: 17.02.2022 11:52
Кількість переглядів: 1219

Сьогодні у Кролевці вшанували пам’ять нашого земляка Андрія ЛЕПЕХИ, який 17 лютого 2015 року поліг у боях за Дебальцеве.

Вшанування відбулося на Центральному кладовищі, біля могили загиблого Героя. Отець Ігор відслужив молебень за упокій раба Божого Андрія. Міський голова Віктор ЛЕХМАН, керуючий справами виконавчого комітету (секретар) Кролевецької міської ради Олег ХАЛЕЦЬКИЙ, начальник 2-го відділу Конотопського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки м.Кролевець Сергій ХАРЧЕНКО і представники центру комплектування вшанували пам’ять Героя хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Довідково: 45-річний полковник Андрій ЛЕПЕХА у відрядженнях на Сході був тричі та не лише керував логістикою забезпечення пальним у зоні проведення АТО, а й особисто здійснював доставку пально-мастильних матеріалів у підрозділи Збройних Сил України. 17 лютого 2015 року бойові зіткнення проходили безпосередньо в самому місті Дебальцеве. Того дня після чергової доставки пального для українських підрозділів, заблокованих поблизу міста, при виході з оточення після чергової заправки техніки, колона автопаливозаправників потрапила під мінометний обстріл під час якого Андрій ЛЕПЕХА загинув. Указом Президента України від 15 травня 2015 року №270/2015 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, полковник Андрій ЛЕПЕХА нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь