A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

КОМЕНТАР КОМАНДУВАЧА ОТУ "СУМИ", ГЕНЕРАЛ-МАЙОРА ОЛЕКСАНДРА НЕСТЕРЕНКА ЩОДО СКАСУВАННЯ ОСІННЬОГО ПРИЗОВУ В УКРАЇНІ ТА ПЕРЕБІГ МОБІЛІЗАЦІЇВ УКРАЇНІ

Дата: 07.10.2022 09:22
Кількість переглядів: 156

Фото без опису

Скасовано осінній призов на строкову військову службу.

Про це йдеться в Указі Президента України №678/2022 від 30 вересня 2022 року «Про внесення змін до Указу Президента України від 29 грудня 2021 року № 687/2021».

Командувач оперативно-тактичного угруповання “Суми” генерал-майор Олександр НЕСТЕРЕНКО прокоментував скасування осіннього призову в Україні та перебіг мобілізації: “Указом Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України скасовано осінній призов на строкову службу. В обласні та районні центри комплектування здійснюють призов громадян по мобілізації в діючі військові частини. Наразі іде формування нових військових частин, ведеться "докомплектування" тих підрозділів, які під час бойових дій частково втратили боєздатність. Адже ми розуміємо, що на війні не без утрат: є санітарні, є і безповоротні. Тому це вимушений захід і представники обласного та районного центрів територіального комплектування відповідно до чинного законодавства запрошують на військову службу для проходження певних етапів: медичне обстеження чи призов до лав Збройних сил України”.

”.

Довідка: Указом Президента було вилучено відповідні статті 2-6 з указу Президента України від 2021 року "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році".

Водночас указом відкладається демобілізація тих, хто має вищу освіту і закінчив термін військової служби.

Стаття про демобілізацію військових, які мають ступінь магістра та вислужили встановлені строки строкової служби, доповнюється словами "але не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації".

На Сумщині з добровольчих військових формувань представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки призиваються громадяни України на дійсну військову службу по мобілізації.

Актуальні посилання:

• Відеосюжет: https://www.youtube.com/watch?v=Q5BJWNeN2c4&t=3s.

• Про внесення змін до Указу Президента України від 29 грудня 2021 року № 687/2021 https://www.president.gov.ua/documents/6782022-44245.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь