A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ЩО ТАКЕ ГРАФІКИ АВАРІЙНИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ?

Дата: 21.10.2022 17:00
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

Шановні мешканці Кролевецької громади!

Унаслідок ракетних ударів РФ  частина областей знеструмлена.

З метою уникнення масштабних аварій в електромережах вводяться графіки аварійних відключень.

Графік аварійних відключень – це не віялове відключення електроенергії.. Вони застосовуються в разі недостатності джерел для повного покриття споживання в енергосистемі.

Зазвичай до цього заходу вдаються, коли не вистачає ресурсу внутрішньої генерації, імпорту та аварійної допомоги із сусідньої енергосистеми. Цього разу це сталося через терористичну атаку росіян.

Графіки аварійних відключень вводяться примусово за командою диспетчерів, щоб уникнути повного відключення від енергопостачання великого регіону або запобігти автоматичному та неконтрольованому знеструмленню регіону.

Відключаючи частину споживачів на певний час, диспетчери зберігають цілісність енергосистеми та забезпечують її операційну безпеку. Зазвичай відключення тривають дві години в окремих районах міст або невеликих населених пунктах.

Якщо сьогодні ввечері з 17:00 до 22:00 (вечірній пік)  ви зможете використати менше електроенергії, то це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу в аварійних відключеннях".

За ступенем енерговитратності домашні прилади можна розмістити в такому порядку: електрообігрівач, бойлер, кухонна електроплита, мікрохвильова піч, пральна машина, електрочайник, кавоварка, праска, посудомийна машина, кондиціонер, зарядний пристрій, пилосос, комп’ютер, телевізор.

Як підготуватися до відключень електроенергії, на що звернути увагу в першу чергу?

На восьмому місяці війни вже нікому не треба пояснювати, що необхідно завжди тримати поруч "тривожну валізу" з документами, грошима та предметами першої необхідності для переходу в укриття.        

Також слід мати мінімальні запаси води, їжі, ліків, батарейок, ліхтариків, свічок та сірників. Треба обов’язково зарядити телефони та павербанки, мати ковдри і теплий одяг.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь