A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ЯК УБЕЗПЕЧИТИ СЕБЕ І ДІТЕЙ У ТЕМНУ ПОРУ ДОБИ

Дата: 31.10.2022 13:38
Кількість переглядів: 99

У зв’язку з останніми атаками ворога на енергооб’єкти, українці стикнулися з перебоями з енергопостачанням, передусім аварійними відключеннями і Кролевеччина тут не виключення. Аби знизити навантаження на мережі енергетики вдаються до таких кроків як відключення вуличного освітлення. Тож пішоходам, які рухаються у темну пору доби, задля власної безпеки варто мати на одязі світловідбивні елементи або ж флікери.

?Основна проблема полягає в тому, що найчастіше пішоходи вважають, нібито водій автомобіля бачить їх, і без необхідної обережності виходять на проїжджу частину. У той же час водій занадто пізно помічає пішохода, який в темряві і при світлі зустрічних фар зливається з асфальтом.

Експерти підрахували, як колір вбрання впливає на ймовірність ДТП за участю пішоходів. Та розповіли, який є найбільш та найменш видимий на дорозі (див. Інфографіку).

??Як видно з інфографіки, чим темніший одяг, тим ми менш помітні для водія. Якщо учасник дорожнього руху у темну пору доби одягнений у чорну куртку та штани, він стає практично?? "невидимкою".

??Світловідбиваючі елементи на одязі вкрай необхідні для безпеки пішоходів. Вони допоможуть бути більш помітними на дорозі, вони відбиватимуть світло фар, тож водії зможуть вчасно побачити пішохода та зупинити авто.

?Чому це важливо

Таким чином, водіям значно простіше побачити пішохода в темряві, а тому світлоповертальний елемент буде корисним аксесуаром, який може зменшити кількість ДТП і зробити рух на дорозі безпечнішим.

?Коли та де використовувати

Завжди, коли рухаєтеся вздовж проїжджої частини або узбіччям в темну пору добу чи в умовах недостатньої видимості.

?Як носити

Це може бути світловідбивальний жилет, стрічка, наліпка, брелок чи елемент на одязі — будь-що, аби лише вони виконували свою функцію та робили вас помітними для інших учасників дорожнього руху. А носити флікери можна на рюкзаку, куртці чи джинсах так, аби були помітними.

?Заохочуйте дітей одягати флікери та світловідбиваючі елементи. Пам’ятайте, світловідбивачів багато не буває: чим їх більше, тим краще для вашої безпеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь