A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

НАШОГО ГЕРОЯ, ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ВІТАЛІЯ КУЛИКА, ЯКИЙ ЦІНОЮ ВЛАСНОГО ЖИТТЯ БОРОНИВ БАТЬКІВЩИНУ - НАГОРОДЖЕНО ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ СТУПЕНЯ (посмертно).

Дата: 22.11.2022 10:10
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами Захисників із Сумщини.

У Конгрес-центрі Сум ДУ Дмитро Олексійович Живицький, голова Сумської обласної державної адміністрації (нині Сумська обласна військова адміністрація) 18 листопада 2022 року зустрівся з родинами 11 загиблих жителів Сумщини, щоб вшанувати пам'ять Героїв і передати ордени "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). Серед них і кролевчанин Віталій Кулик, який ціною власного життя боронив Україну.

18.03.2022 року під час інтенсивного повітряного обстрілу ворог наніс ракетно-касетні удари у напрямку наших вогневих позицій. Віталій Кулик, який знаходився у розрахунку 1-шої артилерійської батареї артилерійського дивізіону військової частини А1376 зазнав тяжких вогнепальних осколкових поранень. Лікарям не вдалося його врятувати.

Віталій перебував на військовій службі Збройних Сил України ще з 2020 року, із перших днів повномасштабного російського вторгнення забезпечував оборону України. Він боровся не просто за клаптик землі, а за незалежність і свободу Батьківщини, де ростуть і народжуються діти, які повинні жити у вільній країні. Завдяки непохитній стійкості, відданості, мужності українців, перемога вже близько, завдяки тому, що український народ став на захист держави й не віддасть своєї свободи, не віддасть нашої землі. Невимовно боляче дивитись на сльози батьків, дітей, дружин. Не вибачимо жодної смерті і жодної сльозинки. Переможемо заради пам'яті наших воїнів, заради майбутнього наших дітей!

Імена наших героїв, подвиги українських оборонців будуть збережені й будуть відомі не лише нашому народу, а й у світі, хто цінує свободу і хто ніколи не підкориться будь-яким загарбникам. Саме завдяки нашим патріотам Україна зможе здолати ворога, який уже відчуває неминучість своєї поразки.

Нація, яка хоче впевнено дивитись у майбутнє, має шанувати тих, хто її захистив у минулому.

Шануємо пам’ять українських Героїв, пам’ятаємо про їх подвиги!

Не забувайте про тих, хто за рідну країну поліг у лютій битві.

Хай світ знає, хай бачить подвиги українців.

Слава Україні!!!

Героям слава!!!

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь