A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

На Кролевеччині у закладах освіти проводиться День безпеки

Дата: 06.02.2023 15:17
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

2 лютого 2023 року у ліцеї був проведений ДЕНЬ БЕЗПЕКИ. Провідні фахівці відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту у Конотопському району О. М. Груша та Г. М. Зима провели роз’яснювальну роботу з учнями закладу. Під час заходу здобувачам освіти нагадали основні заходи безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів, дотримання учасниками освітнього процесу правил пожежної безпеки, нагадали, як вберегтися від зимових небезпек. Фахівці наголосили, що категорично заборонено виходити на тонку кригу, особливо в нестабільні температурні показники. Після цього нагадали алгоритм дій у виявленні вибухонебезпечних предметів. Ні в якому разі не можна їх чіпати, підходити та фотографувати. Потрібно відійти на безпечну відстань та негайно повідомити про знахідку за номерами «101» або «102».

Здобувачі освіти з цікавістю вислухали розповіді гостей. Усе почуте й побачене викликало у дітей непідробну цікавість, адже ця зустріч відкрила їм вікно у світ безпеки життєдіяльності людини, на варті якої стоять пожежні- рятувальники.

Уміння правильно оцінити ситуацію та знати порядок дій є дуже важливим для кожної людини. Адже саме від цього залежить збереження життя і здоров`я. Для того, щоб у разі виникнення надзвичайної ситуації спрямувати тривогу у правильне русло й надати відчуття контролю над своїм життям, важливо відпрацювати порядок дій з дітьми. Здобувачі освіти на заняттях із предмету «Захист України» систематично вивчають поняття «надзвичайні ситуації», їх види та дії у разі виникнення, знайомляться із правилами евакуації, рекомендованими. Ресурсним центром прав дитини:

1. Не говори – щоб чути вчителя!

2. Не штовхайся – щоб не постраждали інші!

3. Не біжи – щоб не постраждати!

4. Не повертайся – щоб залишатися в безпеці!

Учні вивчають вправу «трикутник безпеки», «правило двох стін» та повторюють схеми евакуації із приміщення. У період воєнного часу ці правила та вправи допоможуть врятувати життя.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь