A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Нагадуємо про необхідність і обов’язковість укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів.

Дата: 06.02.2023 15:19
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

Шановні мешканці міста Кролевець❗

✅Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» усі власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

✅Відповідно до ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують послуги з поводження з відходами.

✅КП "Ремдільниця" є уповноваженим підприємством для надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Кролевецької міської територіальної громади, спеціально обладнаними для цього транспортними засобами. Тому, договори з вивезення сміття потрібно укладати з даним підприємством.

✅Також, у нашій громаді діють Правила благоустрою території населених пунктів Кролевецької міської територіальної громади, затверджені рішенням 24-ї сесії Кролевецької міської ради від 30.06.2022 р. Розділом VI "Вимоги до санітарного очищення території" підпункт 6.5 цих Правил передбачено, що кожен господар приватного домоволодіння, підприємства, установи, організації, фізичні-особи підприємці повинні укласти договір на вивезення побутових відходів із спеціалізованим підприємством.

Відсутність договору на вивезення побутових відходів у громадян, ФОП, на підприємствах, установах і організаціях є порушенням Правил благоустрою на території Кролевецької міської територіальної громади.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 -1360 грн.), на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

✅Тобто, законною підставою для притягнення до відповідальності є відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця, оскільки це порушення Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою території населених пунктів Кролевецької міської територіальної громади.

‼Тому, повідомляємо про необхідність та ОБОВ’ЯЗКОВІСТЬ укладення договору на вивіз твердих побутових відходів з КП «Ремдільниця» Кролевецької міської ради, яке знаходиться за адресою м. Кролевець бул. Шевченка, 57а, тел. для довідок 0981102699

📣В разі не укладення договору, до порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені законодавством України.

Наявність укладеного договору у громадян, ФОП, на підприємствах, установах і організаціях буде перевірятись інспектором з благоустрою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь