Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ЦІНОЮ ВЛАСНОГО ЖИТТЯ…

Дата: 24.02.2023 09:43
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

ЦІНОЮ ВЛАСНОГО ЖИТТЯ…

(Автор Микола Калюк)

24 лютого минає рік світлої пам’яті нашого земляка, кролевчанина Андрія Олександровича Івашка, який трагічно загинув під час виконання службових обов’язків у перші години повномасштабного російського вторгнення в Україну.

🔷Народився Андрій 29 червня 1980 року в місті Кролевець Сумської області. Навчався в СШ №1, закінчив факультет педагогіки та психології Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, але сталося так, що з 29 травня 2016 року він свідомо вибрав військову службу та вступив до лав ЗСУ за контрактом.

🔷Свою роботу любив і віддавав їй багато часу. Постійно займався підвищенням кваліфікаційного рівня, глибоко вивчав та детально аналізував кожну проблемну ситуацію. Самостійно приймав важливі рішення в межах власної компетенції. Колеги високо цінували не тільки його професійні якості, а й доброзичливість, готовність допомогти. Андрій охоче надавав їм необхідні фахові консультації, у будь-який час доби відповідав на телефонні дзвінки.

🔷Відповідальність, чесність, надійність, небагатослівність – такі якості були притаманні старшому сержанту А. Івашку, який, до речі, не відзначався кар’єризмом.

🔷Андрій Олександрович проходив службу в окремій радіолокаційній роті Повітряних сил ЗСУ. Військова частина розташовувалася на Глухівщині.

🔷На той час ситуація на українсько-російському кордоні була досить напруженою, тому наші військові пильно стежили за її динамікою. Андрій часто бував на чергуваннях, багато працював, рідко мав можливість поїхати на рибалку, яку так любив.

🔷За бездоганну службу був нагороджений Грамотами Глухівської РДА та районної ради.

🔷В той трагічний день 24 лютого 2022 року, коли ворожі війська вдосвіта порушили кордон в районі Бачівська (Глухівщина), Андрій чергував на бойовому посту. Під час ракетного обстрілу він особисто передавав важливу інформацію про дії ворога. І зробив це ціною власного життя, виконавши головну Євангельську заповідь любові.

🔷Завдяки вчасним і правильним діям старшого сержанта А. О. Івашка нашим військовим, які вступили в бойові сутички з супротивником поблизу Глухова, вдалося призупинити подальше вороже просування.

🇺🇦Указом Президента України № 122 від 10 березня 2022 року старшому сержанту Івашку Андрію Олександровичу присвоєно звання Героя України (посмертно).

🔷29 серпня 2022 року в День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави Президент України Володимир Зеленський передав орден «Золота Зірка» членам родини загиблого Героя України.

🔷Його родина – дружина Анна Івашко та двоє малолітніх діточок: Ярослав – восени вже стане першокласником, а зовсім крихітна Маргаритка, яка так і не встигла побачитись зі своїм дорогим татусем тільки-тільки починає пізнавати цей складний і небезпечний світ.

🙏Дай Боже, щоб якомога швидше настав мир на нашій зраненій землі, а світ хоч трохи подобрішав. Заради цього і віддав своє життя Андрій Івашко. Ім’ям Героя названа одна із вулиць нашого міста

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь