Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Захист прав дітей за кордоном та розвиток сімейних форм виховання - серед основних тем зустрічей Оксани Жолнович з представниками країн ЄС

Дата: 15.03.2023 16:29
Кількість переглядів: 477

Фото без опису

Під час участі в заходах у рамках засідання Європейської комісії Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович акцентувала увагу європейських колег на питаннях захисту прав українських дітей. 

Так, Міністерка наголосила на таких ключових речах, як необхідність враховувати найкращі інтереси дитини та брати до уваги ситуацію матерів і інших представників, з якими діти виїжджають до країн Європейського Союзу. 

За її словами, дуже важливо зважати на психологічний стан родин під час встановлення факту неналежного батьківського виховання. Необхідно надати таким батькам чи представникам юридичну допомогу для того, щоб вони могли захистити себе і встановити всі обставини - чи справді було неналежне виховання, чи можливо, ситуація зумовлена кризою війни, і родині просто потрібна підтримка.

Також Оксана Жолнович звернула увагу на необхідність координуватися з Україною та обмінюватись інформацією про всіх дітей, які опиняються в Європейському Союзі без догляду, та передавати цю інформацію Україні.

“Нам необхідна інформація щодо дітей за кордоном, щоби підшуковувати законних представників і опікунів з числа українців. Важливо зберігати українську ідентичність дітей, виділяти час навчанню українською мовою, спілкуванню з іншими українцями. Для цього, зокрема, необхідно розвивати українські центри, де наші громадяни зможуть обмінюватись досвідом, думками, збиратися разом і не втрачати зв'язок із батьківщиною”, - наголосила Оксана Жолнович.

Окремо Міністерка наголосила на важливості підтримки розвитку сімейних форм виховання в Україні, та взаємодії із Європейською Комісією та Європейським Союзом в цьому напрямі. В тому числі через створення спільного офісу в Європейській Комісії та в офісі реформ Кабінету Міністрів, для розвитку і збільшення кількості прийомних сімей в Україні та повного відходу від інтернатного утримання дітей, які опинились без батьківського піклування.

 

 

 

Прес-служба Міністерства соціальної політики,

289-35-60,

press@mlsp.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь