Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Ми вітаємо створення цифрових сервісів, що дозволяють внутрішньо переміщеним особам інтегруватися у нові громади: Костянтин КОШЕЛЕНКО, заступник Міністра соціальної політики, взяв участь у презентації чат-бота для ВПО

Дата: 03.05.2023 16:57
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

02 травня 2023 року заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин КОШЕЛЕНКО взяв участь у презентації чат-бота «ТурБОТа про ВПО», який містить необхідну інформацію для внутрішньо переміщених осіб, зокрема з урахуванням їхньої етнічної та релігійної ідентичності.

«Ми вітаємо створення цифрових сервісів, які дозволяють внутрішньо переміщеним особам комфортніше себе почувати у нових місцях перебування й швидко інтегруватися, отримавши необхідну інформацію щодо пошуку житла чи працевлаштування тощо.

 Водночас Мінсоцполітики працює над розвитком Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, завдяки якій послуги щодо оформлення довідки ВПО і виплати на проживання, зміни адреси та припинення статусу стали доступними у кожній громаді та у застосунку Дія», – зазначив Костянтин Кошеленко.

Чат-бот містить корисну інформацію та посилання, які допоможуть переселенцям знайти житло у новому регіоні, отримати статус ВПО, розібратися, як і де отримати допомогу, дізнатися актуальні вакансії та центри дозвілля для дітей, як знайти культові споруди, а також отримати покрокові інструкції, як діяти в незрозумілих ситуаціях. Під час презентації також наголошено, що функціонал «ТурБОТа про ВПО» допоможе зберегти свою ідентичність представникам корінних народів України та національних меншин, підібравши усю необхідну інформацію з урахуванням особливих потреб.

Наразі чат-бот розроблений для чотирьох міст: Києва, Львова, Івано-Франківська та Чернівців. Надалі планується збільшувати кількість населених пунктів, де він працюватиме.

Захід відбувся за ініціативи Державної служби України з етнополітики та свободи совісті та Кримськотатарського Ресурсного Центру. Проєкт реалізується Кримськотатарським Ресурсним Центром в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. 

Нагадаємо, що наразі в Україні статус внутрішньо переміщеної особи офіційно отримали вже понад 5 мільйонів громадян, і цей процес триває.

 

 

Прес-служба Міністерства соціальної політики,

289-35-60,

press@mlsp.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь