Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Ми вітаємо створення цифрових сервісів, що дозволяють внутрішньо переміщеним особам інтегруватися у нові громади: Костянтин КОШЕЛЕНКО, заступник Міністра соціальної політики, взяв участь у презентації чат-бота для ВПО

Дата: 03.05.2023 16:57
Кількість переглядів: 318

Фото без опису

02 травня 2023 року заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин КОШЕЛЕНКО взяв участь у презентації чат-бота «ТурБОТа про ВПО», який містить необхідну інформацію для внутрішньо переміщених осіб, зокрема з урахуванням їхньої етнічної та релігійної ідентичності.

«Ми вітаємо створення цифрових сервісів, які дозволяють внутрішньо переміщеним особам комфортніше себе почувати у нових місцях перебування й швидко інтегруватися, отримавши необхідну інформацію щодо пошуку житла чи працевлаштування тощо.

 Водночас Мінсоцполітики працює над розвитком Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, завдяки якій послуги щодо оформлення довідки ВПО і виплати на проживання, зміни адреси та припинення статусу стали доступними у кожній громаді та у застосунку Дія», – зазначив Костянтин Кошеленко.

Чат-бот містить корисну інформацію та посилання, які допоможуть переселенцям знайти житло у новому регіоні, отримати статус ВПО, розібратися, як і де отримати допомогу, дізнатися актуальні вакансії та центри дозвілля для дітей, як знайти культові споруди, а також отримати покрокові інструкції, як діяти в незрозумілих ситуаціях. Під час презентації також наголошено, що функціонал «ТурБОТа про ВПО» допоможе зберегти свою ідентичність представникам корінних народів України та національних меншин, підібравши усю необхідну інформацію з урахуванням особливих потреб.

Наразі чат-бот розроблений для чотирьох міст: Києва, Львова, Івано-Франківська та Чернівців. Надалі планується збільшувати кількість населених пунктів, де він працюватиме.

Захід відбувся за ініціативи Державної служби України з етнополітики та свободи совісті та Кримськотатарського Ресурсного Центру. Проєкт реалізується Кримськотатарським Ресурсним Центром в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. 

Нагадаємо, що наразі в Україні статус внутрішньо переміщеної особи офіційно отримали вже понад 5 мільйонів громадян, і цей процес триває.

 

 

Прес-служба Міністерства соціальної політики,

289-35-60,

press@mlsp.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь